avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intimpinare tribunal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intimpinare tribunal

buna ziua!am primit o citatie pentru prelungirea pensiei alimentare la un copil peste 18 ani.desi sunt de acord cu ea ,trebuie sa redactez ointimpinare pentr proces ma puteti ajuta cu formularea ei?
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 09:08, 22 August 2012
E suficient sa va prezentati la termen si sa sustineti faptul ca achiesati la cererea de prelungire a periodei de acordare a pensiei !

In primul rand, trebuie sa aveti in vedere dispozitiile art. 115 din Codul de procedura civila:

“Art. 115 Intampinarea va cuprinde: 1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului; 2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii; 3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor; 4. Semnatura. “

Astfel, respectand normele impuse, un model de intampinare arata in felul urmator:

Instanta.................
Secţia ....................
Dosar nr. ...............

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a), cu domiciliul in ......................................................................................................, pârât / intimat (în cazul în care vă aflați în apel sau recurs) în cauza ce formează obiectul dosarului nr. ..............., în temeiul art. 115 Cod procedură civilă, formulez prezenta:

ÎNTÂMPINARE

Prin care vă rugăm să respingeti acţiunea / apelul / recursul ca inadmisibil(ă) şi nefondat(ă), având în vedere următoarele:

MOTIVE

(In cazul in care sunt incidente anumite exceptii, va trebui sa incepeti cu invocarea si motivarea acestora.)

1. Exceptia ...........

În fapt, .............................................(urmând a prezenta pe scurt situația de fapt și a motiva incidența excepției invocate. Pentru fiecare excepție invocată, va trebui să urmați aceeași pași).

(In cazul in care nu aveti exceptii de invocat, atunci puteti incepe redactarea conform modelului de mai jos.)

În fapt, ..................................................(urmând să menționați toate situația de fapt care există între dvs. și reclamant / apelant / recurent, trebuind sa menționați toate aspectele care să conchidă asupra respingerii acțiunii părții care a introdus cerere).

Pe cale de consecinţă, având în vedere .............................................(va trebui să formulați o concluzie pe care instanța trebuie să o aibă în vedere - o frază finală care să încadreze ideile și temeiurile menționate pe larg anterior) vă solicităm să respingeţi acţiunea ca inadmisibilă şi nefondată.

În drept, art. 115 C.p.c (și orice alt articol de drept, lege, hotârâre de Guvern etc. care este aplicabil(ă) situației dvs.)

Probe: înscrisuri, martori, interogatoriu (în funcție de obiectul cererii și de admisibilitatea probelor).

De asemenea, în temeiul art. 242 alin. 2 C.p.c, vă solicităm judecarea cauzei şi în lipsa noastră. (în situația în care nu vă puteti prezenta personal în instanță).

DOMNULUI PREȘEDINTE AL ....................... (instanța la care vă judecați)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre trimiterea in judecata pentru paternitate gabi1ro gabi1ro Am fost trimis in judecata pt. constatarea faptului ca minorii xxx si xxx...sunt ai mei(paratului).2. partea reclamanta cere a se dispune sa suport plata ... (vezi toată discuția)
Pretentii cheltuieli spitalizare dupa 3 ani si "intampinare"! cyan cyan spitalul in care a fost internat fratele meu in urma unui accident produs acum 3 ani a introdus plangere in instanta pentru recuperarea cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Model intampinare debitor abibulaleila abibulaleila am calitatea de debitor......am primit citatie acasa.......bani pt achitarea facturii nu am deoarece la randul meu am fost inselata .............. nu stiu ce e ... (vezi toată discuția)