avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de vanzare cumparare imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de vanzare cumparare imobile

Acum ceva timp am vandut un imobil dar, nu mi-am primit intreaga suma . Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare este stipulat acest aspect iar pentru neplata se percepe o penalizare de 0.1 % pe zi pentru intreaga suma datorata. De atunci s-au scurs aproximativ 3 ani. Cum pot face sa-mi recuperez banii sau cum pot face sa constrang cumparatorul sa plateasca diferenta???
Am incercat cu bunul simt dar..., sunt amanat de 3 ani!
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
papusarul, utilizator
Cel mai recent răspuns: papusarul , utilizator 12:52, 15 Iulie 2013
Cand datoria a devenit exigibila? Cand s-a nascut dreptul de a cere executarea silita? Mare atentie...sunteti foarte aproape de o prescriptie extinctiva ce va actiona in favoarea debitorului...asta inseamna stingerea dreptului la actiune in sens material...adica datoria ramane, dar nu mai puteti uza de forta coercitiva a statului pentru a recupera acesta datorie. In situatia dumneavoastra se aplica termenul general al prescriptiei extinctive: 3 ani.
Atentie asupra timpului scurs de la incheierea contractului ,pentru ca termenul general de prescriptie este de 3 ani,dupa care nu mai aveti drept legal sa ridicati pretentii
Analizati responsabil obligatiile reciproc asumate referitor la conditiile de restituire diferenta suma si daca va mai aflati in termen,promovati actiune in instanta impotriva cumparatorului
Daca as reusi sa obtin o declaratie scrisa prin care se obliga la plata pana la o anumita data din partea debitorului as mai avea sanse de recuperare a debitului ?
Da,in aceasta situatie de recunoastere a obligatiei de plata,aveti sanse reale de recuperat suma
In cazul in care obtineti astfel de document,opereaza un nou termen de prescriptir de 3 ani
Succes !
Multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)
Prescriere debit? Bogdan Popovici Bogdan Popovici am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie cosmote ancutaandreea ancutaandreea foarte pe scurt: In 15.12.2009 sotul meu a incheiat un contract cu firma de telefonie Cosmote pe 2 ani de zile. Contractul a expirat iar numarul de telefon a ... (vezi toată discuția)