avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doua cereri de executare pentru aceeasi creanta, deci ...
Discuție deschisă în Executare silită

Doua cereri de executare pentru aceeasi creanta, deci 2 onorarii pentru executor

Am un Srl. ( eu 90% iar mama mea 10%)In 2006 am contractat o linie de credit pe societate pe care am tot prelungit-o in fiecare an pana in 2010, achitandu-ma pana prin 2011 de toate dobanzile si celelalte cheltuieli.Din 2011 nu am mai putut plati suma ramasa fiind de 37000 lei . Am garantat cu ipoteca de rang 2 pe un imobil. Banca ne-a cerut sa semnam si cate un bilet la ordin in alb, avalizat de mine si sot si, respectiv mama mea. Negandindu-ma atunci ca voi ajunge sa nu pot plati nu mi-am pus nici o problema.
Nelamurire:
Nu am mai platit . In mai am primit 1 somatie pe firma si 1 atat pe numele meu cat si pe al sotului din partea unui ex. jud., in urma unei cereri de executare a bancii. Ex a obtinut incuviitarea jud din loc mea de domiciliu. Pana aici e ok.
In iunie mai primesc o somatie pe numele meu si al sotului, impreuna cu o incuviintare a judecatoriei din localitatea executorului si a mamei, in urma unei alte cereri de executare a bancii. deci alt onorariu. In cea de a doua se cere executarea biletelor la ordin, iar din hotararea instantei aflu ca nu a fost prezentat actul de ipoteca.
Intrebarea mea este de ce s-au facut 2 doua dosare de executare pentru aceeasi datorie.
Nu mai spun ca:
-sumele nu coincid pe cele 2 cereri( la 15.01 era mai mult de plata decat la 22.01)
-ambele somatii prevad toata suma de plata, deci eu ar trebui sa platesc de doua ori
POT AVEA SUCCES CU O CONTESTATIE LA EXECUTARE?:(
MAMEI MELE DE CE I SE IMPUTA INTREAGA SUMA cand ea detine doar 10% DIN FIRMA?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:45, 17 Iulie 2013
1. cine a avalizat biletele la ordin poate raspunde personal

2. puteti face contestatie la executare : pe motiv ca suma nu este corecta, pe motiv ca sunt doua executari pe aceasi creanta
nu puteti plati aceeasi creanta de 2 ori, executorul judecatoresc care a inceput primul executarea o va continua celalalt executor ar fi trebuit sa o stopeze, Atentie mare eu discut cu privire la un singur titlu executoriu. Daca exista titluri executorii separate se va face executare pentru fiecare titlu executoriu.
Atat timp cat apare neconcordanta intre sumele de executat trebuie facuta o contestatie la executare. termenul este destul de scurt 15 zile de la comunicarea actului de excutare.
Bafta multa
In primul rand, biletul la ordin este un titlu de credit autonom, independent de raportul juridic din care a luat nastere.
Asadar, avem doua titluri executorii.

In alta ordine de idei, fiind doi executari, cu dosare diferite, pe bunuri diferite, este evident ca fiecare dintre ei are dreptul la onorariu.

Cu siguranta banca nu va lua de 2 ori creanta. Dupa ce va recupera suma va inceta cealalta executare.

Ce legatura are executarea silita cu partile sociala detinute de mama? A avalizat in nume personal, in calitate de persoana fizica si nu ca asociat al societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat in nume propriu ellinia ellinia Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca, un bilet la ordin emis in 2010 cu scadenta la doua saptamani, care nu a fost introdus in banca, avalizat in nume ... (vezi toată discuția)