avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara, stabilire pret
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara, stabilire pret

Buna seara,
As dori sa adresez o intrebare,la care astept si un raspuns :
Este vorba despre un imobil (casa si curte-in total , 100 mp ) ,caruia trebuie sa i se faca expertiza si sa fie evaluata,pentru a se stabili cotele si sultele ce revin mostenitorilor,in urma decesului ambilor parinti.
ESTE NEVOIE DE DOI EXPERTI (unul pentru constructie,iar altul pentru teren-curte ) SAU DOAR DE UNUL SINGUR ?
Ati putea sa ne precizati,daca suma perceputa de expert se calculeaza dupa suprafata ce se afla in lucru sau se negociaza ?
Casa (48 mp) si curtea (54 mp) au schite si masuratori facute de specialisti.Expertul va trebui doar sa verifice daca masuratorile si calculele coincid cu cele din teren. Ati putea sa ne spuneti cam cat ar costa aceste expertize?
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:02, 16 Iulie 2013
Daca va referiti la o expertiza judiciara folosita drept proba in cazul unui proces,expertii sunt desemnati de instanta,va fi stabilit tot dr catre instanta un onorariu provizoriu ce poate fi majorat la solicitarea expertilor in functie de complexitatea cauzei.Daca pe lista expertilor judiciari se afla un expert cu ambele specialitati poate fi desemnat,daca nu vor fi necesare 2 expertize.Onorariul nu poate fi negociat,dvs nu puteti aprecia corect volumul de munca necesar pt realizarea expertizelor.
O data cu depunerea raportului de expertiza, expertul depune si un decont de cheltuieli si onorariu definitiv.
In documentul de evaluare a onorariului definitiv, expertul va preciza pe langa cheltuielile efectuate pentru realizarea expertizei (cheltuieli de deplasare, cazare, diurna, cheltuieli cu materiale consumabile, xerox, corespondenta, etc.), pentru care depune acte justificative, onorariul definitiv solicitat, care include si impozitele si taxele platite de catre expert la stat, pentru venitul net obtinut in urma efectuarii respectivei expertize tehnice judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Evaluare expertiza topografica Merishor_16 Merishor_16 Buna ziua! Vreau sa stiu cum se stabileste taxa pentru expertixa topografica. Experutul a cerut la inceput 1100 lei si acum mi-a zis ca mai am de plata inca ... (vezi toată discuția)
Taxe expertize florescu58 florescu58 Doresc sa aflu , daca taxele pentru expertize ( contabila , auto , imobiliara , valoarea unui teren ) in cazul partajului sunt fixe sau difera in functie de ... (vezi toată discuția)