avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala pentru nerespectarea masurilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala pentru nerespectarea masurilor incredintarii copilului

este un caz penal daca o mama primeste semnatura la notar pt a iesi cu copilul din tara pt 2 sapt insa din motive medicale mama nu se intoarce inapoi la data stabilita?motivul medical este o bronsita cronica astmica a copilului care necesita cura maritima pt cel putin 3 luni,intre timp tatal face plangere impotriva mamei insa mama isi angajeaza avocat si deschide actiune de schimbare a domiciliului minorului la ea in Italia,avand si probe pt a demonstra ca minorul nu era ingrijit de tata asa cum spunea sentinta era mereu lasat ni grija bunicii paterne care se plangea mereu de copil,si multe altele.in urma plangerei penale care sunt consecintele pt mama?mentionez ca minorul are 4 ani si ca mama poate dovedi cu acte medicale ca motivul nu a fost de rea credinta...va multumesc!!
Daca mama cere schimbarea domiciliului este greu de crezut ca este bolnav minorul.
Tineti legatura cu avocatul si vedeti cum procedati cand veti fi chemata la audiere in Romania.
Evident ca va avea consecinte penale. Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Daca stiati ca acest copil are nevoie de o cura marina de 3 luni de ce nu ati discutat acest aspect cu sotul dumneavoastra? Ba mai mult, ati demarat actiune de schimbare a domiciliului...din toate acestea rezulta ca duneavoastra sunteti intr-o situatie de rea credinta...Cum ati gasit probe in legatura cu tratamentul aplicat minorului in Romania? Va aflati intr-o situatie complicata...sotul va dat acordul pentru a parasi tara cu minorul iar dumneavoastra ati considerat de cuvinta sa-l pastrati in Italia si sa-i schimbati domiciliul...contrar unei hotarari judecatoresti definitive...
minorul este bolnav,discutii au fost multe pe acest subiect cu fostul sot,a primit si bani sa duca copilul la mare anul trecut ....insa nimic,in urma cu 2 luni am fost chemata sa iau copilul sa.l duc la mare ca era intr.o situatie destul de grava,slbit nu manca...iar bunica paterna si sora fostului ma terorizau sa vin sa iau copilul,eu am discutat cu el...insa nu recunostea nimic,actiunea este deschisa doar pt a ma proteja...dovezile le am de la bunica paterna si de la sora acestuia

eu stiam ca are nevoiede cura marina ..nu stiam cat poate dura,am dus copilul si aici in italia la pediatru iar acesta dandu.mi hartia pentru a merge a face un set de analize mi.a dat si hartia de cura marina intr.un centru specializat cu aceea hartie platesc mai putin...cand am incercat sa discut cu tatal a spus ca pe el nu.l intereseaza eu trebuie sa ma intorc si sa continui sa.l platesc ca sa.-mi pot vedea copilul....oricum am inregistrarile si pt aceste lucruri...in acest caz,se poate numi tata?parintii lui sunt agresati de catre el copilul ce vede?avand traume ,muscand paharele de sticla pana ramane cu cioburi in gura,e posibil ca in tara asta dreptatea nu e dreptate???unde este interesul suprem a l copilului????unde?
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
anona1963 a scris:

Evident ca va avea consecinte penale. Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Daca stiati ca acest copil are nevoie de o cura marina de 3 luni de ce nu ati discutat acest aspect cu sotul dumneavoastra? Ba mai mult, ati demarat actiune de schimbare a domiciliului...din toate acestea rezulta ca duneavoastra sunteti intr-o situatie de rea credinta...Cum ati gasit probe in legatura cu tratamentul aplicat minorului in Romania? Va aflati intr-o situatie complicata...sotul va dat acordul pentru a parasi tara cu minorul iar dumneavoastra ati considerat de cuvinta sa-l pastrati in Italia si sa-i schimbati domiciliul...contrar unei hotarari judecatoresti definitive...

Totusi nu exista hotarare de incredintare...
Vor exista anumite probleme dar nu din acest motiv.
Din pacate astfel de situatii au devenit tot mai dese datorita legii care adesea nu este bine interpretata de instantele de dreptul familiei.
am fost sunata si de politie,am lamurit problema si acolo,am colaborat si colaborez cu politia ,acestia cunoscandu.ne...infinitele reclamatii pe care le faceam pt agresiune,bataie...eu am fost nevoita sa plec in italia pt a avea o viata normala,aveti dreptate legea nu este bine interpretata,nu este posibil ca un copil sa fie supus unei suferinte,cand legea spune ca protejeaza copilul,insa custodia comuna ar trebuie acordata dupa alte reguli si multe multe investigatii despre ambii parinti...este normal ca un copil la 4 ani sa planga cand mama merge in bucatarie si el este in camera?nu...amenintat de tata ca daca mai face crize ca vrea la mama nu o sa mai fie lasat sa ma vada,chiar daca are 4 ani intelege si sufera,legea ar trebui sa conttroleze ceea ce este adevarat...eu stateam o luna in italia veneam 2 sapt in romania,sunata de catre ei ca nu mai rezista copilul...as vrea sa stiu daca mi se poate intampla ceva mie si copilului,daca acest copil va ajunge din nou la ei nu.i va fi bine,din punct de vedere psihologic...ca sa merg la fiecare luna in romania,platind bilet de avion,platind fostul sot ca sa vad copilul,cumpoarand tot ce trebuie la copil.pt ca mereu mi.l dadea cu hainute rupte,sau mici...sa fim realisti este un sacrificiu enorm,eu l.am facut timp de un an,copilul nuare stabilitate si suferea mereu cand plecam...in loc sa fie consolat,era amenintat...in acest caz ce poate face o mama?are drepturi doar cand vine vorba de platit?daca doctorul nu.mi spunea ca are nevoie de aceasta cura,care trebuia facuta anul trecut,anul acesta lucrurile sunt mai agravate,eu il aduceam inapoi la timpul stabilit...insa pt mine interesul copilului este pe primul loc

Alte discuții în legătură

Despre actele pentru buletin si parasirea tarii natale a unui minor Elena Mitru Elena Mitru Revin cu o intrebare.Daca tatal minorului de 16 ani si 10 luni l.a recunoscut la nastere,apoi l.a parasit si platindu.i de 2 ori pensia alimentara,apoi ne mai ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala gstoader gstoader buna ziua, sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian. Am venit cu copilul ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca. demersuri gabrielatoni gabrielatoni Am o fetita de aproape trei ani nu este nascuta in romania .Am nascuto in Londra .Nu sunt casatorita cu tatal fetitei .Am venit in romania cu fetita acum 2 ... (vezi toată discuția)