avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Dovada transport tranzactii UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Dovada transport tranzactii UE

Buna ziua Tuturor, Va rog sa ma ajutati cu o mica intrebare.
Deci am un SRL si fac achizitii din UE cit si livrari in UE.
Deocamdata toate actele ce fac dovada livrarii bunurilor in UE catre clienti le stochez la depozit. Intrebarea insa se referea la achizitii: atunci cind achizitionez ceva din UE, tot trebuie sa pastrez dovada ca bunurile au fost livrate de la furnizorul din UE, catre depozitul nostru? Ori aceasta dovada este obligatorie doar pentru furnizorul meu din UE care ne factureaza fara TVA?

Multumesc anticipat si o zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 11:06, 15 Iulie 2013
Dumneavoastra trebuie sa pastrati si sa inregistrati in contabilitate pentru fiecare achizitie sau livrare din si in UE :
- factura achizitie/livrare
- specificatia marfii achizitionate/ livrate
- CMR-ul semnat de transportator, vanzator si cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari in comunitate via platforma - dovada apetra apetra Livrari in diverse tari din comunitate. Marfa este incarcata de trasportator de la vanzator si descarcata la platforma sa (transportatorului) din Romania unde ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)