avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatii materiale pentru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatii materiale pentru ONG

Buna ziua!
Sunt interesat sa sprijin un ONG prin donarea a doua statii de emisie-receptie cat si de carti de specialitate.
Cum pot face acest lucru ? Fac o hartie prin care subsemnatul isi da consimtamantul ca doneaza respectivele produse sau cum ?
Merg mai departe cu ideea si ma gandesc ca tot ceea ce doresc sa donez nu am documente doveditoare (chitante) precum ca respectivele obiecte ar fi fost in proprietatea mea. Cum pot proceda in mod corect?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:31, 16 Iulie 2013
Pentru bunuri mobile nu este nevoie de acte pentru a fi proprietar, simpla posesie de buna-credinta valoreaza titlu de prioprietate. Prin urmare faptul ca nu aveti chitante sau alte acte care sa ateste provenienta sau faptul ca le-ati platit nu este un impediment sa le vindeti, inchiriati, dati in comodat sau sa le donati, indiferent cui. Beneficiarul fiind persoana juridica si trebuind sa isi introduca acele bunuri in evidentele sale contabile, e bine sa faceti un contract scris in care sa apara datele Dvs. de identificare si contact si ale acelui ONG, si dvs. declarati ca le donati, cu mentiunea ca sunteti la momentul donarii proprietarul lor, o estimare a valorii lor, declaratia ca sunt libere de sarcini, ca ONG-ul accepta donatia. Mentionati ca dpdv juridic actul este un contract de donatie sub forma de ”dar manual” si ca bunurile au fost inmanate la momentul semnarii contractului, astfel ca el nu este necesar sa fie autentificat, e suficient sa fie semnat de Dvs. si semnat si stampilat de reprezentantul legal sau conventional al ONG-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie savintiberius savintiberius un prieten are masina inscrisa pe el in austria si vrea sa mi-o doneze mie ,ce taxe mai platesc la stat si la partaj poate beneficia cineva de pe urma ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Cum donez un bun bisericii Ada30teo Ada30teo Cum pot dona un bun bisericii daca l-am achizitionat fara factura sau bon, etc? E vreo problema in acest sens? Multumesc (vezi toată discuția)