avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum donez un bun bisericii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum donez un bun bisericii

Cum pot dona un bun bisericii daca l-am achizitionat fara factura sau bon, etc? E vreo problema in acest sens? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:56, 1 Martie 2010
Buna ziua,

inexistenta facturii/bonului nu constituie un impediment la donatie.
Daca bunul nu este asa de important il puteti pur si simplu darui ( operatiunea se numeste juridic dar manual) pe baza unui simplu inscris facut intre dvs si reprezentantul bisericii.
In cazul in care bunul are o valoare semnificativa atunci donatia se face prin act autentic ( notarial) altfel fiind nula.

Avocat Boncu
Multumesc frumos ! Ce inseamna o valoare mare? E o limita a unei sume? Este vorba de un obiect de cult in valoare de cca 1500 de RON, dar intentionez sa donez si un clopot in valoare de cca 8000 de ron. Ce ziceti, e ok fara factura?
Imi puteti trimite un model de proces verbal de donatie a unui obiect ce reprezinta un dar manual?

Multumesc
Model PV preluati accesand sectiune ocumente utile din dreapta imaginii
Fiind vorba despre obiect de cult,pentru indepartarea oricaror intrepretari/
suspiciuni ,este bine sa precizati succint provenienta bunului
Din pacate nu gasesc un astfel de model in documente utile. ma puteti ajuta totusi cu un exemplu?

Ce inseamna ca trebuie precizata succint provenienta bunurilor? trebuie sa specific ca am cumparat bunul fara factura? de ce ziceti ca ar putea aparea suspiciuni?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum renunti la o donatie de bunuri mobile alexandru17 alexandru17 Buna ziua, ma poate cineva ajuta la un model de renuntare la o donatie de bunuri mobile? in speta Obiectul contractului este transmiterea de catre donator cu ... (vezi toată discuția)
Pentru donatii e suficient procesul verbal asaveid asaveid Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau ... (vezi toată discuția)
Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ... Popu Popu Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar? (vezi toată discuția)