avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum renunti la o donatie de bunuri mobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum renunti la o donatie de bunuri mobile

Buna ziua, ma poate cineva ajuta la un model de renuntare la o donatie de bunuri mobile? in speta Obiectul contractului este transmiterea de catre donator cu titlu gratuit a dreptului de proprietate asupra unor animale (ponei) intr-un parc de copii. Valoarea donatiei a fost sub 25.000 lei si facuta sub semnatura privata. Acum donatarul a intrat in faliment si nu-si mai permite sa intretina acele animale pe spatiul propriu, motiv pt care vrea sa le restituie. Ma ajutati cu un model de act aditional la contract sau declaratie prin care sa renunte la donatie? Sau care ar fi modalitatea prin care se poate face acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:46, 25 Martie 2014
Pentru incheierea valabila a contractului de donatie este obligatorie forma autentica incheiata in fata unui notar public . Daca aceasta forma autentica nu este respectata, contractul va fi lovit de nulitate absoluta si nu isi va mai produce efectele nici pentru trecut nici pentru viitor.
dar este necesara forma autentica daca depaseste suma de 25.ooo de lei, nu sub 25.000 lei
bunurile mobile corporale cu o valoare de pana la25.000 lei pot face obiectul unui dar manual si se incheie prin acordul de vointa al partilor
Asta de unde rezulta?
Despre forma si efectele donatiunilor intre vii
Art. 813
Toate donatiunile se fac prin act autentic.

Aceea e o promisiune de donatie, nu stiu daca are si o alta valoare... trebuie vazuta hartia. Oricum, ca donatie e nula.
si atunci care ar fi solutia?

Alte discuții în legătură

Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)
Donatiile online catre ong-uri Traian Cosma Traian Cosma Buna ziua. As dori sa (imi) clarific chestiunea donatiilor online catre ONG-uri, mai exact in ce baza legala se fac acestea avand in vedere ca legea specifica ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)