avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM loc de munca

Buna ziua,

Pentru functia de economist in CIM la lit. D locul de munca se poate trece: In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitate pe o anumita zona in functie de contractele societatii? Multumesc! o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 21 Iulie 2013
Se poate insera in c.i.m. , o clauza de mobilitate.

art.25 C.mun.
(1) Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
(2) Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.
valentinaanghel a scris:
In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitate pe o anumita zona in functie de contractele societatii? Multumesc! o zi buna!


Mie clauza asta mi se pare de o ambiguitate perfecta. Conform ei puteti lucra in fiecare zi in alt spatiu, adica astazi in biroul economistilor, maine pe platforma de incarcare, poimaine in cabina portarului, samd. Tot la fel puteti lucra prin diverse intreprinderi sau diverse localitati, in functie de contractele societatii.

Ar trebui sa explicati ce inseamneaza de fapt, ce vi se cere sa faceti, pentru a primi un raspuns care sa va ajute.

Nu este chiar asa cum spuneti . Userul are functa de ecoomist si baniesc ca lucreaza la o societate care presteaza activitati de contabilitate pentru diversi beneficiari.
Prin urmare, in loc sa vina beneficiarul la restator se va duce prestatorul la beneficiar. Situatie in care se doreste inserarea unei astfel de clauze.
Daca este vorba despre un prestator de servicii, atunci mi se pare normal ca acesta sa se deplaseza la client. Totusi clauza mi se pare ambigua, formularea 'In lipsa unui loc de munca fix ' fiind total neadcvata si susceptibila de interpretari. Dupa parerea mea userul are un loc de munca fix: unitatea care l-a angajat
Clauza nu este ambigua, insa va trebuie gasita o formula cat mai exacta.

Alte discuții în legătură

Angajat in alta localitate decat sediul firmei Diana_B Diana_B Buna ziua, Poate un angajat sa isi desfasoare activitatea in alta localitate decat cea in care isi are sediul angajatorul? Daca da care sunt prevederile ... (vezi toată discuția)
Locul de muncã - agent de vânzãri MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Vă cer un sfat în următoarea problemă. Urmează să angajez un salariat pe funcţia de agent de vânzări cod cor 332203. În cim la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca in cim zxz19 zxz19 bina ziua firma are ca obiect de activitate si \"consultanta de management\" - avand acest lucru in vedere am urmatoarea intrebare: - pentru un angajat al ... (vezi toată discuția)