avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca in CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca in CIM

bina ziua

firma are ca obiect de activitate si "consultanta de management" - avand acest lucru in vedere am urmatoarea intrebare:
- pentru un angajat al fiemei care va lucra intreg programul de lucru la unul dintre clienti ( pt consultanta) trebuie inregistrat punct de lucru ( al angajatorului la sediul clientului) sau se poate trece in CIM la locul de munca - sediul clientului? ( daca se trece astfel in CIM trebuie incheiat contract de comodat pt spatiu?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 18 August 2016
Locul muncii este sediul firmei dvs. Includeti in contract o clauza de mobilitate cf art 25 Codul Muncii
(1) Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
(2) Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.

Veti putea proceda la astfel la delegarea salariatului la clientul dvs.Delegarea este reglementata de Codul Muncii astfel:
Art,43 Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.

Art. 44.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
zxz19 a scris:

bina ziua

firma are ca obiect de activitate si "consultanta de management" - avand acest lucru in vedere am urmatoarea intrebare:
- pentru un angajat al fiemei care va lucra intreg programul de lucru la unul dintre clienti ( pt consultanta) trebuie inregistrat punct de lucru ( al angajatorului la sediul clientului) ....


Nu trebuie , in mod obligatoriu , sa se deschida un punct de lucru la sediul clientului .

Asa cum vi s-a mai spus , puteti incheia, conform art. 25 din Codul muncii, o clauză de mobilitate,prin care părţile contractului individual de muncă stabilesc că, in considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se va realiza într-un loc stabil de muncă.

Sunt de părere că, această clauză de mobilitate trebuie să conţină nu numai menţiunea că salariatul îşi va îndeplini obligaţiile de serviciu în mai multe locuri de muncă - la sediul clientilor -, cu evidenţierea unităţilor, subunităţilor, localităţilor, etc., efectuând şi anumite deplasări, dar ea va trebui să conţină exact şi natura ori cuantumul prestaţiilor suplimentare in bani sau în natură la care salariatul are dreptul (cheltuielile de transport, cazare, masă, eventual sporuri la salariu - etc.).
De asemenea, cred ca, ar trebui să se precizeze faptul că "mobilitatea" salariatului, "deplasările" lui nu vor afecta felul muncii şi, evident, nici salariul (evident, in sens negativ).
Buna ziua

nu se doreste clauza de mobilitate.
in acest caz este ok sa deschid punct de lucru si sa trec in CIM la locul de munca : sediul si pct. de lucru al societatii?
Daca nu se doreste stipularea unei clauze de mobilitate, atunci puteti deschide un punct de lucru, dupa care sa inserati in c.i.m. la locul de munca : activitatea se va desfasura la sediul punctului de lucru al societatii.
se pot trece ca loc de munca si sediul si pct de lucru?

Alte discuții în legătură

Cim loc de munca valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Pentru functia de economist in CIM la lit. D locul de munca se poate trece: In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitate pe ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate sabinna sabinna Doresc sa angajez o persoana care nu va lucra la sediul firmei, nici la vreun punct de lucru ci va cauta clienti intr-o anumita zona a tarii. Daca specific in ... (vezi toată discuția)
Loc de munca mobil sau fix? mnd mnd Buna ziua, Potrivit art.17 alin.(3) lit. b) din Codul Muncii, in CIM trebuie sa se inscrie locul muncii sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ... (vezi toată discuția)