avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen contencios administrativ

Buna ziua.
Am solicitat ITM sa mi se comunice din partea acesteia anumite informatii. Aceasta institutie mi-a raspuns negativ la cererea mea, prin urmare doresc sa o actionez in justitie in contencios administrativ.
Care este termenul de prescriptie: in acest caz: eu consider ca este termenul de 6 luni de la data primirii refuzului nejustificat, deoarece am depasit termenul de 30 de zile de la data primirii raspunsului nejustificat.
Este corect?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
popmari, utilizator
Cel mai recent răspuns: popmari , utilizator 16:24, 15 Iulie 2013
Ce informatii ati dorit de la ITM, intrucat nu toate sunt informatii de interes public?
Potrivit art. 11 alin 1 lit b ) din Legea nr. 554/2004, termenul de introducere a actiunii este de 6 luni de la data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii.
In cazul de fata, dvs. puteti introduce actiunea in contencios administrativ in termen de 6 luni de la data primirii raspunsului.
Multumesc pentru raspunsuri. Informatiile sunt cu caracter confidential.
Daca nu sunt informatii de interes public, atunci nu sunt sanse de castig in instanta.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Completare actiune luxury luxury In cazul in care actiunea in contencios administrativ prin care s-a solicitat anularea unor decizii de impunere a fost inregistrata in termenul de prescriptie ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios administrativ ROMANFLORIN ROMANFLORIN Inainte de a ataca in instanta un act adm se face plangere prealabila la emitent in termen de 30 de zile de la comunicare. Cand incepe, insa, sa curga termenul ... (vezi toată discuția)
Termen plangere prealabila Justitiarul711 Justitiarul711 In urma plangerii prealabile adresate primarului pentru obtinerea unor diferente salariale, conform legii 554/2004, in termen de 30 de zile functionarul ar ... (vezi toată discuția)