Art. 7. alin. 1 din Legea nr. 554/2004 prevede ca:
Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se poate adresa în egală măsură organului ierarhic superior, dacă acesta există.
iar alin. 7 prevede ca:
Plângerea prealabilă în cazul actelor administrative unilaterale se poate introduce, pentru motive temeinice, şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescripţie.
Art. 11 din Lege prevede:
Art. 11. - (1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual sau recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data primirii răspunsului la plângerea prealabilă sau, după caz, data comunicării refuzului, considerat nejustificat, de soluţionare a cererii;
b) data expirării termenului legal de soluţionare a cererii, fără a depăşi termenul prevăzut la alin. (2);
c) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ unilateral, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data emiterii actului.
...............................................................................................................................................
(5) Termenul prevăzut la alin. (1) este termen de prescripţie, iar termenul prevăzut la alin. (2) este termen de decădere.
Prin urmare, daca nu ati solicitat in termenul de 6 luni anularea deciziilor de solutionare a contestatiei facute de dv., actiunea este tardiva, chiar daca initial ati solicitat anularea unor decizii de impunere in termenul de prescriptie de 6 luni iar apoi ati modificat actiunea solicitand anularea deciziilor de solutionare a contestatiei dupa expirarea termenului de 6 luni. Nu este vorba despre o completare ci despre o modificare a actiunii care, potrivit NCPC, putea fi facuta pana la primul termen de judecata, dar potrivit dispoz. legii speciale, dupa expirarea termenului de 6 luni, care este stabilit in mod expres de catre legiuitor ca fiind termen de prescriptie, actiunea este tardiva. ;)