avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procedura prealabila-tardiva !!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procedura prealabila-tardiva !!!

buna ziua !
-cand am facut plangerea prealabila autoritatii publice vizavi impotriva unui act administrativ emis impotriva mea, dintr-o eroare (!)am facut-o dupa trei luni-conf art.7 alin. 3( leg.contencios)desi trebuia in max 30 zile.
-in sfarsit, am actionat in instanta, pentru anulare act administrativ, am toate argumentele , dovezi, inscrisuri, etc,beton, sa castig.!dar nu stiu cum sa motivez tardivitatea plangerii-exista ceva-eu am fost bolnav la acea vreme, imediat dupa comunicarea actului administrativ,nu stiu ce sa fac ? altceva : in actul adm emis nu specifica termenul in care pot contesta actul, cum se obisnuieste la alte ordine, ?/? va rog dati-mi cateva sfaturi !
-in alta ordine de idei, nu inteleg, cum se poate ca pentru tardivitate sa poti pierde multe drepturi care ti-au fost incalcate ??
-pot pierde capatul de tardivitate dar sa castig fondul, esenta actului admin. ??
va multumesc, cu stima stefan
Cel mai recent răspuns: ContSters92635 , utilizator 15:50, 11 Iunie 2009
Va rog frumos sa nu mai postati aceeasi intrebare in mai multe forumuri.
Am sters clonele.
Nu ne dorim sa avem continut duplicat in forum.
Va multumesc anticipat.
O seara placuta.
Vedeti si art.7al.(7) L.554/2004
`` Plangerea prealabila in cazul actelor administrative unilaterale se poate introduce, pentru motive temeinice, si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescriptie. ``
De asemenea conform art.7(5) din legea contenciosului - excepteaza de la procedura prealabila art. 4 - cererea prin care puteti solicita constatarea nelegalitatii actului respectiv. Deci puteti invoca exceptia nelegalitatii conf. art. 4 iar pe aceasta cale nu sunteti supusi procedurii prealabile . Trebuie in cazul acesta sa dovediti ca actul administrativ ce v-a vatamat interesele este emis fara a fi in conformitate cu legislatia in vigoare - in mod nelegal deci .

As zice ac acelasi lucru este si in cazul in care as cere anulare taxei de poluare.Nu conteaza la cat timp dupa ce am platit-o cer restituirea?In intervalul de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea exceptiei de nelegalitate pamfila pamfila se poate invoca de catre insusi reclamantul in cadrul unui proces in contencios pentru anularea unui act de stare civila care a fost rectificat abuziv de ... (vezi toată discuția)
Termenul de introducerea a plangerii prealabile in contencios administrativ Ivascu Ionel Ivascu Ionel Aş vrea să ştiu ce consecinţă ar putea avea formularea plangerii prealabile impotriva unui act administrativ cu caracter individual peste termenul ... (vezi toată discuția)
Procedura pt o contestatie clientX clientX Buna ziua! Referitor la o contestatie a unei decizii ambigue a unei autoritati, care ar fi procedura in fata instantei? Anume daca am formulat o cerere de ... (vezi toată discuția)