Aş vrea să ştiu ce consecinţă ar putea avea formularea plangerii prealabile impotriva unui act administrativ cu caracter individual peste termenul prevazut de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, in cazul beneficiarului acestui act administrativ.
Ce solutii ar putea sa pronunte instanta de contencios administrativ in cazul introducerii unei actiuni de suspendare sau de anulare impotriva actului administrativ.
Va multumesc !
Potrivit art.7 din Legea 554/2004 inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului , revocarea in tot sau in parte a acestuia.
Instanta va admite exceptia lipsei procedurii prealabile si va respinge actiunea ca inadmisibila, in situatia in care nu s-a efectuat procedura prealabila.
Instanta, solutionand cererea la care se refera art. 8 alin. (1) din Legea nr.554/2004, poate, dupa caz, sa anuleze, in tot sau in parte, actul administrativ, sa oblige autoritatea publica sa emita un act administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectueze o anumita operatiune administrativa.