avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de introducerea a plangerii prealabile in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de introducerea a plangerii prealabile in contencios administrativ

Aş vrea să ştiu ce consecinţă ar putea avea formularea plangerii prealabile impotriva unui act administrativ cu caracter individual peste termenul prevazut de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, in cazul beneficiarului acestui act administrativ.
Ce solutii ar putea sa pronunte instanta de contencios administrativ in cazul introducerii unei actiuni de suspendare sau de anulare impotriva actului administrativ.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 19 Septembrie 2010
Va referiti daca ati depus plingerea dupa ce a expirat termenul ?
Exceptie de tardivitate.
Instanta de contencios administrativ va respinge ca tardiv introdusa actiunea formulata .
Potrivit art.7 din Legea 554/2004 inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului , revocarea in tot sau in parte a acestuia.

Instanta va admite exceptia lipsei procedurii prealabile si va respinge actiunea ca inadmisibila, in situatia in care nu s-a efectuat procedura prealabila.

Instanta, solutionand cererea la care se refera art. 8 alin. (1) din Legea nr.554/2004, poate, dupa caz, sa anuleze, in tot sau in parte, actul administrativ, sa oblige autoritatea publica sa emita un act administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectueze o anumita operatiune administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de invocare a unei exceptii allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Daca am depus intampinare la cererea de chemare in judecata si nu am invocat exceptia, reclamantul solicitand la primul termen un termen pentru ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca instanta sa respinga exceptia lipsei plangerii prealabile? georgetimur. georgetimur. Mentionez ca nu am formulat plangere prealabila si am atacat decizia de eliberare din functia publica direct la instanta. Este vreo posibilitate ca instanta ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)