avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exista posibilitatea ca instanta sa respinga exceptia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exista posibilitatea ca instanta sa respinga exceptia lipsei plangerii prealabile?

Mentionez ca nu am formulat plangere prealabila si am atacat decizia de eliberare din functia publica direct la instanta. Este vreo posibilitate ca instanta sa respinga exceptia lipsei plangerii prealabile ridicata de partea adversa? Am auzit ca au existat cazuri in care partea adversa nu a ridicat exceptia lipsei plangerii prealabile si instanta nu a ridicat-o din oficiu. Exista vreo diferenta intre cazul in care partea adversa ridica aceasta exceptie si cazul in care partea adversa a omis sa se foloseasca de exceptia in cauza?
Va multumec anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 28 Iulie 2010
Potrivit art.7 din Legea 554/2004 inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului , revocarea in tot sau in parte a acestuia.

Avand in vedere dispozitiile art.7 din Legea 554/2004, instanta va admite exceptia lipsei procedurii prealabile si va respinge actiunea ca inadmisibila.
In cazul d-voastra eu spun ca nu este vorba de contecios administrativ ci este un litigiu de munca care se solutioneaza de catre sectia de litigii de munca a tribunalului.
In acest caz instanta va proceda la respingerea exceptiei lipsei procedurii prealabile.
gabescu a scris:

In cazul d-voastra eu spun ca nu este vorba de contecios administrativ ci este un litigiu de munca care se solutioneaza de catre sectia de litigii de munca a tribunalului.
In acest caz instanta va proceda la respingerea exceptiei lipsei procedurii prealabile.


Daca ar fi personal contractual , atunci este aplicabila solutia respingerii exceptiei.
Dar initiatorul topicului este functionar public ...

P.S.
@ georgetimur
Potrivit Regulamentului de postare nu este voie sa deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema.
In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea prealabila in cazul eliberarii din functia publica georgetimur georgetimur va rog sa ma lamuriti si pe mine daca e obligatoriu ca instanta sa admita exceptia lipse plangerii prealabile invocate de partea adversa? instanta va ridica ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile in situatia contestarii deciziei de eliberare din functia publica ContSters158434 ContSters158434 Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva a atacat decizia de eliberare din functia publica fara a formula plangere prealabila in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Termenul de introducerea a plangerii prealabile in contencios administrativ Ivascu Ionel Ivascu Ionel Aş vrea să ştiu ce consecinţă ar putea avea formularea plangerii prealabile impotriva unui act administrativ cu caracter individual peste termenul ... (vezi toată discuția)