avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot dezmosteni copilul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot dezmosteni copilul?

buna ziua,copilul meu care are 22 ani a parasit domiciliul si s-a mutat si nu are de gand sa mai vina acasa,intrebarea mea este ce act pot sa fac intre mine si sotul meu cu uzofruct ca in cazul in care noi nu o sa mai fim sau mai stiu eu ce , el sa nu mosteneasca nimic mentionez ca suntem amenintati de ei si nu as vrea cael sau alte persoane care il pot influenta sa intre in posesia a tot ce avem.
multumesc

Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alma10 , utilizator 00:30, 26 Iulie 2013
aveţi nevoie de un testament pe care trebuie să îl faceţi, unul pentru celălalt.Contractele de tipul pe care l-ati menţionat nu se acceptă între soţi!!!
Trebuie să ţineţi cont de faptul că, legea îi prezervă dreptul la moştenire.


Interventie moderator
EDITAT: in forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac fie prin intermediul mesageriei private, fie printr-o cerere de consultanta, conf. pct. 2.6 din regulament.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
trope_doi, utilizator
Chiar si prin testament copilul dvs are drept la rezerva succesorala.
multumesc pentru raspuns,durerea mea este ca s-a bagat intr-o fam de tigani iar ei vor sa puna stapanire pe proprietate noastra
Succesiunile se deschid prin moarte”, astfel că data deschiderii succesiunii coincide cu momentul morţii celui care lasă moştenirea, iar stabilirea acestui moment este importantă întrucât în funcţie de acest element se determină bunurile care compun masa partajabilă, persoanele chemate la moştenire, capacitatea lor succesorală, drepturile care li se cuvin ori incidenţa instituţiei reprezentării succesorale.


Limitarile transmiterii dreptului de proprietate vizează doar liberalităţile făcute prin acte intre vii (donaţii) şi pentru cauza de moarte (legate), deci şi exheredările făcute prin testament. Astfel de acte de dispoziţie, desi sunt permise de lege, trebuie să se conformeze limitelor legale care favorizeaza moştenitorili rezervatari.


Daca nu vreti sa mosteneasca nimic, vindeti tot si stati in chirie astfel nu va avea ce mosteni.Nu as sugera sa faceti nici un fel de act privind locuinta dvs respect contract de v-c cu clauza de intretinere, oamenii sunt schimbatori.

Alte discuții în legătură

Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Testament între soți: se poate face astfel încât, după decesul unuia, celălalt să moștenească tot ce-i aparține iar copiii să moștenească doar după decesul amândurora? misupatrik misupatrik Buna ziua, Ce act ar trebui sa inchei cu sotia mea pentru ca in cazul decesului oricaruia dintre noi doi, celalalt sa mosteneasca proprietatile mobiliare si ... (vezi toată discuția)
Cota mostenitorului rezervatar grobianu grobianu Buna ziua! Tatal a lasat mostenire totul unuia dintre cei doi fii ai sai. Din cate stiu, fiul care nu a primit nimic are totusi dreptul la o anumita parte in ... (vezi toată discuția)