avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Scoala nationala de grefieri pentru cei fara studii ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Scoala nationala de grefieri pentru cei fara studii juridice

Salutare tuturor! Desi am citit ft mult despre posibilitatea inscrierii la aceasta scoala, am totusi cateva intrebari daca se poate. Eu am studii superioare intr-un domeniu de munca total diferit iar gandul de a incerca ceva nou ma sperie putin .eu sunt dispusa sa invat temeinic pt a fi admisa, insa intrebarea mea este daca mai sunt si alte persoane fara studii juridice, fara nicio cunostinta? Eu asa am inteles ca oricine se poate inscrie...va mutumesc! Si spor la invatat...mai aveti un pic!
Cel mai recent răspuns: cristina bulat , utilizator 23:16, 22 Aprilie 2014
Buna ziua,

Mai multe informatii cu privire la admiterea la SNG gasiti aici [ link extern ]
Puteti posta aici nelamuririle dvs cu privire la acest subiect si veti primi raspunsuri, idei , pareri etc.
in anuntul pentru concursul din 1 septembrie 2013 se specificat nr de locuri de 120 pentru cei cu studii superioare juridice. Asta inseamna ca eu nici nu are rost sa imi depun dosarul din moment ce nu am studii superioare juridice desi in legea 567/2004 la Cpitolul 3 Art 21 am inteles ca si cei cu studii superioare de alta specialitate pot participa la concurs, durata cursurilor fiind de un an.
Are cineva subiecte la proba eliminatorie si scrisa pentru concursul de grefier arhivar, ca sursa de cunoastere? Unde as putea sa urmez curs de dactilografie?
proba practica consta in redactarea unui text dupa dictare sau dupa copiere. practic te prezinti la examen si vei primi o foaie A4 cu cerintele - font de ... aliniere la stanga de... la dreapta de... scris titlul de ... eventual ingrosat sau inclinat.... si ale asemenea chestii sa faci un tabel sa scriii ceva anume in nu stiu ce rubrica coloana sau rand si sa scrii cu diacritice.

nu trebuie sa ai curs de dactilografiere trebuie sa te descurci la calculator sa nu stai atunci sa cauti literele ca nu stii unde sunt pe tastatura. la instante se foloseste foarte rar masina de scris si drept urmare proba practica nu se mai da pe ea se da pe calculator. daca te descurci la calculator e super ok. in ceea ce priveste proba scrisa e ste sub forma de intrebari (intre 2 si 5) si raspunsuri nu am auzit niciodata sa fi fost grila din tematica anuntata.

in ceea ce priveste examenul la SNG pentru persoanele cu alte studii decat juridice nu cred ca se mai organizeaza, cel putin in ultimii 5-6 ani nu s-au mai organizat. sunt foarte multi absolventi de drept ca sa isi mai bata ei capul cu instruirea acestora in plus costurile sunt foarte mari gandeste-te ca pe parcursul acestui an trebuie platiti atat cursantii cat si personalul de instruire, sume care ar putea fi alocate pentru instruirea a 2 serii de cursanti => nu este avantajos pentru bugetul lor. probabil ca inainte cand nu erau prea multi absolventi de drept dornici de a urma aceasta cariera se organizau si astfel de cursuri acum este foarte putin probabil, mai ales ca cererea este foarte mare fiind in fiecare an cate 9-12 concurenti pe un loc.

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)
Grefier buburuzzzza buburuzzzza Subiect: Nelamurire! Buna ziua! sunt studenta in anul 3 la drept si as dori sa intreb,pentru grefieri,scoala se face doar la Bucuresti?este necesar prezenta ... (vezi toată discuția)