avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte civile prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte civile prestari servicii

Buna ziua,
Sunt angajata cu norma intreaga si am gasit pentru completarea veniturilor un job, angajatorul mi-a zis ca imi va face contract civil de prestari servicii ca persoana fizica neautorizata,si se va plati impozit 16%,fara alte costuri,eu fiind deja angajata.
Mai sunt in vigoare aceste contracte civile de prestari servicii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 16 Iulie 2013
Administatiile financiare agreaza ideea ca persoana fizica sa fie persoana fizica autorizata.
Conveniile civile la care va referiti , sunt permise numaipentru activitati prevazute de legi speciale , nu pentru activitati regulate,ci ptr o prestatie unica, determinata
@ florenta_22

Conventiile civile se incheie in baza dispozitiilor Codului Civil . Acestea se pot incheia numai pentru activitati cu caracter ocazional. Temeiul legal pentru prestarea unei activitatii materiale sau intelectuale in afara contractului individual de munca il constituie art. 1851 si urmatoarele din Codul civil.

Organele fiscale pot reconsidera drept venituri de natura salariala orice venituri care indeplinesc unul dintre criteriile mentionate la pct. 2.1 al art. 7 alin. (1) din Codul fiscal, respectiv:
- beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
- in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca si altele asemenea si contribuie numai cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;
platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasare in tara si in strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura;
- platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, in contul beneficiarului de venit.

Pentru detalii , vedeti Incheierea de conventii civile in 2013. Conditii si contributii sociale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil art.942 si art.79 cod fiscal olimpiaighisan olimpiaighisan Codul cuvil art.942 spune ca contractele incheiate intre parti nu intra sub incidenta codului muncii , art.79 Cod Fiscal se refera la aceste contracte numite ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contracte, conventii civile danapausan danapausan Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti daca o persoana fizica, angajata la o asociatie sportiva cu contract de munca cu timp partial de 2 ore, intr-o anumita ... (vezi toată discuția)