avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorul unui SRL si-a deschis propria firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorul unui SRL si-a deschis propria firma

Buna ziua!
Sunt unul din cei doi asociati a unui srl. Celalt asociat e singurul administrator al firmei. De curand acesta si-a deschis o firma (in care este asociat unic) cu acelasi profil de activitate, intr-o zona apropiata zonei in care ne desfasuram activitatea.
A procedat legal?
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 20:52, 16 Iulie 2013
Daca in Actul constitutiv al societatii dvs nu exista astfel de interdictii, e perfect legal. Nici un act normativ nu impiedica acest lucru.
Multumesc mult pentru raspuns. Mai ramane sa verific daca e administrator in cealalta firma. Ce e cert e faptul ca unii din clientii vechi au inceput sa migreze catre firma noua. Mie imi suna a concurenta neloiala.
Se poate deschide un proces in acest sens.
Daca este administrator in cealalta firma este prevazuta o interdictie de legea sociatatilor comerciale. Eventual reveniti cu aceasta informatie. Puteti cere de la Registrul Comertului datele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)
Asociat in 2 firme cu acelasi profil Piulita Piulita Persoana A este asociata cu persoana B in firma F1, doar A lucrand efectiv pentru F1. Persoana A face apoi firma F2 unde este asociat unic. Atit F1 cat si F2 ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala bitec bitec as dori sa stiu daca pot fi tras la raspundere -si daca da sub ce forma si ce consecinte poate sa aiba?- in cazul in care am 75% parte sociala la un SRL si imi ... (vezi toată discuția)