avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Transformare SC in asociatie sau fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Transformare SC in asociatie sau fundatie

buna ziua ,
Pot sa transform o societate comerciala in asociatie sau fundatie ? Care sunt pasii?Multumesc!Cu respect!
Cel mai recent răspuns: andreo , utilizator 14:08, 18 Iulie 2013
Nu se poate face asa ceva. Se radiaza SC si se va infiinta un ONG.
Nu exista baza legala pentru o schimbare atat de radicala a formei juridice, pentru ca scopul unei firme este prin definitie profitul, pe cand la un ONG nu are voie sa fie profitul, deci este din acest punct de vedere opusul unei firme, astfel ca si in lipsa unei interdictii exprese nu cred ca se pune problema unei asemenea transformari, ci doar, asa cum s-a mentionat, doar dizolvarea si lichidarea firmei si infiintarea unui ONG, Transformari poti face doar intre un tip si alt tip de societate, si e discutabil daca se poate face din asociatie in fundatie (invers in mod sigur nu!), si mai sunt transformarile din SC in institutie publica si invers, pe baza de legi speciale...
Nultumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundație cinzia cinzia Bună seara. Mă poate lămuri cineva dacă există posibilitatea ca dintr-un ONG să se poată transforma asociația respectivă într-o fundație? Dacă da, ... (vezi toată discuția)
O asociatie non-profit se poate transforma intr-o societate comerciala pe actiuni? libra_oradea libra_oradea O asociatie non-profit se poate transforma intr-o societate comerciala pe actiuni? Cu trecerea patrimoniului, a creantelor si datoriilor, la noul SA. Cu ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala in romania pentru un ong italian getalazar getalazar 1. Un ONG italian ar putea sa-si deschida filiala in Romania, care sa aiba personalitate juridica romaneasca cu cod fiscal propriu etc., cu toate drepturile ... (vezi toată discuția)