avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divizare

In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la sedinta reconvocata hotararile se adopta indiferent de numarul celor prezenti,cum se aplica procentul de 80% pentru aprobarea divizarii?
(la sedinta initiala 80% din 50%+1,iar la reconvocata 80% din cei prezenti?)
La convocata trebuie sa se intruneasca mai mult de 50% + 1 dintre membrii asociatiei si cvorumul pentru ca o hotarare sa fie adoptata este ca 50% + 1 dintre acestia sa fie pentru DA.

La reconvocata nu mai conteaza numarul celor prezenti, hotararea se adopta cu 50% + 1 din cei prezenti pentru DA.
"L230/2007 Art. 24. - (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal."
"HG1588-2007 Art 14 - (5) Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate adopta hotarâri, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal. Daca nu este întrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea va fi suspendata si reconvocata în termen de maximum 10 zile de la data primei convocari."
Pe mine ma intereseaza altceva,asa cum am specificat.
De unde ati luat acest procent de 80% pentru divizare, ca in lege nu scrie nimic despre acest procent si nici despre divizare. In lege se pomeneste despre infiintare, adica se infiinteaza una noua din alta veche mai mare prin desprindere. Cea veche ramane pe loc, dar mai mica.
.
Iar hotararile se iau asa cum v-am scris mai sus.
Este vorba de despre un articol al lui Radu Opaina de pe ROL.ro.Tocmai de aceea intreb.Ca stiu si eu legile si n-am gasit asa ceva.De unde a scos procentul?
Cu tot respectul,hotararile se iau asa cum scrie legea (am citat articolele respective).Vedeti sa nu gresiti, daca sunteti implicata in problema.Reluati cu atentie.
Si eu cu ce am gresit fata de lege?

Alte discuții în legătură

Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Va rog sa-mi comunicati - care este nr. de proprietari care trebuie sa depuna declaratia si cererea de adeziune pentru ca asociatia sa-si poata face ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)