avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare uzufruct viager

buna ziua,tatal meu a ramas in urma unei succesiuni cu o garsoniera.i-a facut concubinei lui v-c cu uzufruct viager.doamna respectiva a plecat de a acasa parasindu-l pe tatal meu.acum doamna doreste sa renunte la acest contract si atat ea cat si tatal meu vor sa treaca pe numele meu garsoniera.ce se poate face in acest caz? multumesc

as dori sa completez ceva.e posibil ca cei doi sa-mi faca donatie? daca da dupa moartea tatalui meu cina m-ar putea ataca? sora lui,actuala ex concubina,vreo alta ruda? avand in vedere ca eu sunt unicul fiu.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Alma10 , utilizator 03:06, 22 Iulie 2013
Acum casa e a concubinei..intrebati-o ce rude are, daca are copii sau parinti ar fi problema, altfel nu, va poate dona.

Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Da are o fata si parinti dar si ea doreste sa "strice" acest act.practic tatal meu si-a cerut garsoniera inapoi iar ea este deacord.

a spus ca vrea doar anumite bunuri din casa,in rest nu o mai intereseaza nimic.atat concubina cat si tatal meu sunt deacord sa devin eu noul proprietar,cum se poate face asta si daca se poate cat mai ieftin.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mai ieftin nu iesiti bine,adica donatie,trebuie vinzare-cumparare ca sa nu atace nimeni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire / dezmostenire dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Cazul meu este mai complicat, dar voi incerca sa fiu cat mai scut : - parintii mei au divortat, eu fiind singurul copil am fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei ... matei catalina matei catalina Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei lui asupra imobilulul ( o casa). Nu sunt căsătoriți legal. Intrebarea este: daca tata ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare-cumparare? Luana1987 Luana1987 Bună ziua. Tatal meu locuieste impreuna cu concubina sa in garsoniera acesteia. Eu locuiesc cu soțul și copilul meu in apartamentul tatălui meu . Tatăl ... (vezi toată discuția)