avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum se inchide o firma SRL?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum se inchide o firma SRL?

buna ziua.
am un SRL-magazin alimentar si din motive de sanatate doresc sa il inchid.
platesc datoriile la stat pana in acest moment, iar in octombrie, cand e gata bilantul trimestrial platesc si cele aferente perioadei pana in octombrie.( fiindca am acte si in iulie, care se adauga la bilantul din oct).
cum se procedeaza daca am platit toate datoriile si eu nu mai am activitate?magazin inchis, fara marfa, gol...?
soldul in momentul finalizarii trebuie sa fie 0? ce fac cu acest sold care in prezent e cam...mare ? cum se procedeaza ? am cerut parerea contabilei, dar aceasta nu a mai inchis nicio firma pana acum. multumesc tuturor !
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 21:06, 17 Iulie 2013
In mod normal, la data inchiderii activitatii, trebuie sa lichidati stocul de marfa, la fel si celelalte stocuri(mijloace fixe, consumabile, obiecte de inventar). Dupa inchiderea firmei, respectiv radierea acesteia nu mai puteti efectua activitati comerciale pe firma. Atentie! Chiar daca v-ati platit toate datoriile catre bugetul statului, in general toate datoriile, este greu de crezut ca fiscul nu va va face un control de fond foarte riguros. Eu personal recomand pastrarea firmei fara activitate, dar fara a inchide firma.
va multumesc pentru raspuns.
deci pun firma in suspendare 3 ani si dupa aceasta perioada ce e de facut? eu nu mai doresc sa folosesc firma.nu mai deschid dupa aceasta perioada. ce se intampla dupa cei 3ani ? trebuie sa duc si autorizatia de functionare?
Bilant se va depune la sf. ex. financiar 2013,se va inchide trim 3 si se fac toate declaratiile si platiti.Recomand sa mai reglati soldurile de stocuri Pvde perisabilitati,faceti inventar la trim. si la sf. de an,daca suspendati activitatea, la reluare sunteti in aceeasi situatie daca doriti sa o dizolvati si radiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

711 in bilant mmanu mmanu buna ziua folosesc contul 711 variatia stocurilor pentru a evidentia cresterea in greutate animale, la o ferma, problema este ca nu am sold la cont la ... (vezi toată discuția)
Marfã rãmasã în gestiune Qimer Qimer La o gestiune de marfă global-valorică ce se întâmplă cu marfa rămasa nevândută pe care nu o putem returna furnizorilor în cazul ... (vezi toată discuția)
Inscriere in bilant a soldului contului 4428 lidiao lidiao Daca am sold pe 4428 .m aviz nefacturat, unde apare in bilant la ce rand, si daca am inteles bine 4428 TI se i-a in calcul la datorii si 4428 TP la creante? (vezi toată discuția)