avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista vreun risc daca semnez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista vreun risc daca semnez?

Stiu ca pare neobisnuit, dar :

Suntem divortati, avem 2 imobile, unul la sat unde locuiesc eu si unul in oras unde locuieste ea. Pana acum primeam telefoane de amenintare din partea ei cu scopul de a ma intimida si sa ma determine sa plec, renuntand la orice fel de partaj.

Acum m-a sunat si brusc a devenit mieroasa. Contractul la furnizorul de gaz este pe numele meu si trebuie reinnoit. Mi-a propus sa mergem la notar si sa facem acte cum ca o imputernicesc sa preia contractul sau ceva asemanator -nu stiu sigur ce acte putem face la notar pentru a putea ea sa prelungeasca contractul si sa-si asume responsabilitatea platilor.

Mi-a dat tot felul de asigurari verbale ca asta nu-mi afecteaza partea mea de proprietate -desi eu n-am intrebat nimic.

Desi dupa mintea mea si cunostintele mele, nu vad cum m-ar putea afecta, stiind ce injuraturi si amenintari am primit din partea ei, cu riscul de a parea paranoic, sunt suspicios si neincrezator. Pe de alta parte, asa cum e ea, tin la ea si nu vreau sa ma opun semnarii contractului de gaz sau mai stiu eu ce treburi administrative, adica nu vreau sa-i fac greutati.

Va rog sa-mi spuneti, poate exista vre-un cat de mic risc ca in cazul unui proces de partaj de mai tarziu, sa poata fi ascunsa vreo capcana, vre-un ceva de care s-ar putea mai tarziu folosi?

Exista lucruri la care nu m-am gandit la vremea lor. Ea salariata, eu angajat la firma mea cu salariul minim pe economie. A existat inclusiv o perioada in care nu eram angajat si aveam venituri nedeclarate. Mai tarziu, dupa ce a divortat, m-a amenintat ca se va folosi de acest lucru pentru a dovedi ca ea a adus venituri mai mari in casa si va pretinde o cota parte mai mare la partaj.

Desi apartamentul ramas ei valoreaza dublu fata de casa de la sat, nu e multumita, ci vrea ca eu sa plec pur si simplu. Nu pot face asta nici daca as vrea. N-am unde sa ma duc si la varsta mea (juma` de secol) nu o pot lua de la capat.

Ca amanunt, nu am mai locuit in acel apartament de 13 ani, iar de 3 ani suntem divortati. Imi e teama ca cine stie ce chichita legala o fi gasit. Tot asa dupa moartea mamei, habar n-aveam ca trebuie sa fac act de acceptare a succesiunii, sora mea toata numai lapte si miere, m-a scos afara cand am vrut sa ma intorc acasa, desi verbal pana atunci asa era planificat.

Acum suflu si in iaurt. Va multumesc!






Cel mai recent răspuns: marianv , utilizator 10:12, 17 Iulie 2013
Ii puteti face procura notariala prin care o imputerniciti sa va reprezinte NUMAI in relatia cu furnizorul/furnizorii de utilitati.
Ca recomandari:
- puneti si un termen de "valabilitate" pe procura, o data la care sa-si piarda valabilitatea
- ATENTIE la obiectul procurii, sa nu se mai introduca si alta prevedere de genul "il reprezinta pe ... in relatia cu GDF Suez si orice altceva este necesar pentru ....."; precizati strict pentru ce o imputerniciti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz gdf suez abhramovici abhramovici Locuiesc cu chirie intr-un bloc din Brasov.In data de 1 aprilie cei de la GDF Suez mi-au facut o \\"pacaleala\\" sigilandu-mi contorul de gaz pt neplata unei ... (vezi toată discuția)
Contor gaze alexandru_popescu alexandru_popescu Buna seara ! In vara lui 2013 mi-am cumpar de la un dezvoltator un apartament intr-un bloc nou . Dupa cateva luni mi-am facut contractul la gaze (timp in ... (vezi toată discuția)
Titular contract gaze Mariusdmx Mariusdmx Buna ziua, m-am mutat de 1 an jumate intr-un complex rezidential. In luna octombrie 2012 am fost racordat la gaze pe baza proiectului dezvoltatorului, fapt ... (vezi toată discuția)