Rog o persoana avizata sa-mi raspunda la
1.Ce liste,afise cu caracter permanent si de interes general sunt obligatoriu de afisat(ex.lista proprietarilor,membrii comitetelor si comitiilor-cu functiile aferente)
2.Convocari,instiintari -obligatorii cf.legii
3.Se poate incasa de catre administrator o suma de bani/apartament, in ideea ca s-a izolat casa scarii ,fara sa fie trecuta pe lista de cheltuieli ,pe aceasta lista figurand direct cu restanta .
1. Obligatoriu trebuie afisata lista de plata lunara si situatia veniturilor din exploatarea proprietatii comune odata la 6 luni.
2. Se afiseaza convocatorul adunarii generala cu minim 7 zile inaintea datei de desfasurare a acesteia
3. Da, se poate incasa orice suma care este trecuta pe lista de plata ca restante.
Ceilalti se spune ca au platit suma ce le revine/lucrare inainte de a se afisa lista de plata lunara.N-ar fi trebuit sa fie afisat pentru toti pe lista lunara nu doar la doua apartamente? La unii se trece pe lista la altii nu?Valoarea facturii aferente nu este si nu a fost scrisa nicaieri dar trebuie sa platesc conform carui fapt?.Ma revolta lipsa de transparenta pe banii mei.
Daca s-a hotarat o plata si oamenii au venit si-au achitat pana la afisarea listei, normal ca lor nu le-a mai pus aceasta suma pe lista si a ramas doar celor care nu au achitat pana la afisare.
Nu e anormal.
Puteti sa cereti administratorului sa va arate evidenta celor care au platit in avans sumele ca sa va convingeti ca vi s-a cerut suma corecta pe lista.
Reparatiile se suporta din fondul de reparatii. In registrul fondului de reparatii, fiecare proprietar are o pagina separata. Acolo se evidentiaza obligatia fiecarui proprietar (cota din valoarea ce trebuie sa o suporte dintr-o reparatie), fondul de reparatii pe care-l are fiecare proprietar (adunat in timp si necheltuit), restantele fiecarui proprietar la reparatii sau la fondul de reparatii stabilit..., soldul ce poate fi pozitiv sau negativ.
Daca, de exemplu se programeaza o reparatie sau se executa, valoarea acestei se poate repartiza fiecarui proprietar intr-o situatie ajutatoare, pana la data afisarii listei de plata lunare. Cei care trec pe la asociatie pana la afisarea listei pot fi informati si pot sa plateasca daca este cazul. Spun "daca este cazul" pentru ca uneori suma repartizata din valoarea repartiei exista deja in fondul de reapartii al unor persoane si se deduce direct din acest fond.
Asa ca in momentul intocmirii listelor de plata lunare, pe acestea va apare afisat numai ceea ce mai are fiecare de plata si nu ceea ce a constituit obligatia fiecaruia din repartizarea pretului acelei lucrari.
Penalizari neachitate
myhy
Buna ziua,
As dori sa va expun problema mea:
Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati.
Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)