avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de voluntariat

La o Intreprindere Individuala se poate incheia un contract de voluntariat sau ceva asemanator intre o persoana din familie si firma (firma este cu sop lucrativ)?
Adica sotul poate sa lucreze in firma fara a fi platit, fara a incheia un CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 17 Iulie 2013
Nu am cunostinte juridice, dar cred ca asta te poate ajuta: Art. 6, legea 195/2001 prevede urmatoarele aspecte:

(1) Voluntariatul se desfasoara pe baza unui contract incheiat in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute, intre voluntar si beneficiarul voluntariatului, in conditii de libertate contractuala a partilor si cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.
(2) Contractul de voluntariat se incheie in doua exemplare, dintre care unul se pastreaza in mod obligatoriu in evidenta persoanei juridice.

Mai multe detalii poti gasi aici: [ link extern ]

Sper sa-ti fie de folos. Toate cele bune !
Nu se poate incheia un contract de voluntariat cu o persoana juridica cu scop lucrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariat adela_op adela_op Ce presupune voluntariatul? Trebuie sa respecte conditii de fond si forma, sa fie incheiat in forma scrisa in cazul unui voluntariat in casele de copii ... (vezi toată discuția)
Contract cadru voluntariat grigore665 grigore665 Buna ziua, Suntem cateva persoane care am facut on ONG care deruleaza programe si activitati educative in randurile tinerilo, desfasurarea a unor ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea unor activitati in timpul concediului crestere copil buze buze Buna ziua, in timpul concediului de crestere copil persoana in cauza poate desfasura activitati de voluntariat? (vezi toată discuția)