avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract cadru voluntariat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract cadru voluntariat

Buna ziua,

Suntem cateva persoane care am facut on ONG care deruleaza programe si activitati educative in randurile tinerilo, desfasurarea a unor competitii sportive si educative intre tineri, organizarea actiunilor de voluntariat. Actiuni de protejare a mediului, activitati de mentorat, voluntariat pentru oameni saraci, cu dizabilitati si varstnici.

Dorim sa facem contracte cu voluntarii care deja ne ajuta, si cei ce ne vor ajuta.

Intrebare mea este: Care ar putea fi un format optim pentru contract cadru de voluntariat?

Asta pentru ca voluntariatul va fi considerat ca si experienta, info: [ link extern ]


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grigore665 , utilizator 08:33, 26 Septembrie 2013
Din Legea nr.195/2001 :
Art. 8. - (1) Voluntariatul se desfasoara pe baza unui contract incheiat in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute, intre voluntar si organizatia gazda, in conditii de libertate contractuala a partilor si cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.

(2) Organizatia gazda este obligata sa pastreze un registru de evidenta a voluntarilor, a duratei si a tipului activitatii desfasurate de acestia.

(3) Daca partile convin ca este oportun un contract de voluntariat, acesta se incheie in doua exemplare, dintre care unul se pastreaza in mod obligatoriu in evidenta persoanei juridice.

Art. 9. - In contractul de voluntariat trebuie sa fie stipulate cel putin urmatoarele drepturi ale voluntarului:
a) desfasurarea activitatii in concordanta cu capacitatea si disponibilitatea sa;
b) asigurarea de catre organizatia gazda a desfasurarii activitatilor in conditiile legale de protectie a muncii, in functie de natura si de caracteristicile activitatii respective;
c) asigurarea de catre organizatia gazda, in conditiile prevazute de lege, impotriva riscurilor de accident si de boala sau a altor riscuri care decurg din natura activitatii; in lipsa asigurarii, orice daune suferite de voluntar in decursul desfasurarii activitatii de voluntariat se suporta integral de organizatia gazda, daca acestea nu au fost determinate de culpa voluntarului. Voluntarul poate renunta la acest drept . Renuntarea trebuie sa fie expresa si se exprima in scris;
d) eliberarea de catre organizatia gazda, la terminarea perioadei de voluntariat, a unui certificat nominal care sa recunoasca prestarea activitatii de voluntar, precum si experienta si aptitudinile dobandite;
e) in functie de intelegerea dintre organizatia gazda si voluntar, se poate stabili rambursarea de catre organizatia gazda, in conditiile convenite in contract, a cheltuielilor efectuate pentru realizarea activitatii. Renuntarea de catre voluntar la acest drept echivaleaza cu un act de liberalitate.

Art. 10. - Contractul de voluntariat urmeaza sa cuprinda cel putin urmatoarele obligatii ale voluntarului:
a) sa indeplineasca sarcinile primite din partea organizatiei gazda;
b) sa pastreze confidentialitatea informatiilor la care are acces in cadrul activitatii de voluntariat;
c) sa participe la cursurile de instruire organizate, initiate sau propuse de organizatia gazda pentru o mai buna desfasurare a activitatii voluntarului;
d) voluntarul este raspunzator pentru daunele morale sau materiale aduse organizatiei gazda in cadrul activitatii de voluntariat din propria culpa.

Model de contract gasiti aici
[ link extern ]

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea asigurarii daciani daciani As dori sa stiu daca e prevazuta undeva obligativitatea incheierii unor asigurari de sanatate sau accidente pentru personalul din corpul voluntarilor de pe ... (vezi toată discuția)
Model declaratie pe propria raspundere privind munca voluntara tarkanyi tarkanyi Buna ziua! Ma apelez in speranta ca ma puteti ajuta. Am nevoie de un model de Declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste munca ... (vezi toată discuția)
Contract voluntariat in unitate scolara ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU As dori sa stiu daca pot inchia un contract de voluntariat cu o unitate scolare, iar daca pot inchie un contract de voluntariat, care sunt conditiile de ... (vezi toată discuția)