Ma apelez in speranta ca ma puteti ajuta.
Am nevoie de un model de Declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste munca voluntara.
Exemplu:
La o instiutie religioasa (biserica) trebuie schimbate sute de bucati de tigle.
Cineva se ofera voluntar ca va efectua lucrarea.
Se pot intampla multe feluri de accidente intr-o asemenea situatie.
Conducerea institutiei nu-si poate asuma raspunderea in acest caz.
Exista vreo forma legala de a semna o Declaratie pe proprie raspundere in acest sens?
Eu am intocmit un model, dar nu stiu daca are vreun cadru juridic sau nu.
DECLARATIE
Subsemnatul ...................................................................................................... cetatean ................................., nascut la data de ............................., in localitatea ................................., de sex ....................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ...............................,str. ............................ nr. ........, bloc ........, scara ........, etaj ......, apart. ......., sector/judet ......................, posesor al .................., seria ............ nr. .................... eliberat de .....................................la data de ...................., CNP .......................................................,
Cunoscand dispozitiile articolului 292 Cod penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe proprie raspundere urmatoarele:
Voi efectua pe propria mea raspundere, nesilit de nimeni urmatoarele lucrari in favoarea Parohiei ............................................
Cunoscand riscurile care se pot aparea in timpul efectuarii lucrarilor sau serviciilor, totodata declar, ca in cazul unui accident, reprezentantii Parohiei nu vor purta nici o raspundere.
Redactata si dactilografiata in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte, la Biroul Parohiei …………………........, astazi, ……./……./2011.
S-a eliberat declarantului 1 exemplar in original.
DECLARANT, PREOT PAROH, PRIMCORATOR,
(nume, prenume si semnatura) (nume, prenume si semnatura) (nume, prenume si semnatura)
Puteti sa dati o cautare pe net si sa vedeti si un model de contract de voluntariat care se foloseste la asociatii si fundatii si pe care va recomand sa-l folositi. La adresa urmatoare aveti si legea voluntariatului [ link extern ]
Am o singura observatie. In modelul prezentat de dumneavostra spuneti ca daca apar ceva riscuri de accidente de munca nu va asumati nimic. E inexact. Trebuie sa-i asigurati persoanei conditiile de siguranta si protectia muncii.
de ce nu angajati un PFA fiscalizati munca si va face donatie, e la civilizat , parerea mea.Orice ban care se doneaza trebuie legalizat, sau poate fi si furat?
Va multumesc pentru raspuns. Contractul de voluntariat imi va fi de folos.
Dar totusi am a nedumerire: bineinteles ca voi asigura conditii de siguranta si protectia muncii. Dar daca si in acest caz intervine un accident (cineva curata geamurile si cade de pe scara mobila) - voi fi raspunzator pentru aceasta?
Art. 7 din Lege nr. 195/2001 prevede urmatoarele :
În contractul de voluntariat trebuie să fie stipulate cel puţin următoarele drepturi ale voluntarului:
a) desfăşurarea activităţii în concordanţă cu capacitatea şi disponibilitatea sa;
b) asigurarea de către organizaţia gazdă a desfăşurării activităţilor în condiţiile legale de protecţie a muncii, în funcţie de natura şi de caracteristicile activităţii respective; c) asigurarea de către organizaţia gazdă, în condiţiile prevăzute de lege, împotriva riscurilor de accident şi de boală sau a altor riscuri care decurg din natura activităţii; în lipsa asigurării, orice daune suferite de voluntar în decursul desfăşurării activităţii de voluntariat se suportă integral de organizaţia-gazdă, dacă acestea nu au fost determinate de culpa voluntarului. Voluntarul poate renunţa la acest drept. Renunţarea trebuie să fie expresă şi se exprimă în scris;
d) eliberarea de către organizaţia gazdă, la terminarea perioadei de voluntariat, a unui certificat nominal care să recunoască prestarea activităţii de voluntar, precum şi experienţa şi aptitudinile dobândite;
e) în funcţie de înţelegerea dintre organizaţia gazdă şi voluntar, se poate stabili rambursarea de către organizaţia gazdă, în condiţiile convenite în contract, a cheltuielilor efectuate pentru realizarea activităţii. Renunţarea de către voluntar la acest drept echivalează cu un act de liberalitate
revin : Legea nr. 195/2001- Legea voluntariatului "In sensul prezentei legi:
a) voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata de persoane fizice, denumite voluntari, in cadrul unor raporturi juridice, altele decat raportul juridic de munca si raportul juridic civil de prestare a unei activitati remunerate; b) activitatea de interes public este activitatea desfasurata, potrivit legii, in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar; "
daca faceti asistenta este ok daca schimbati TIGLA e MUNCA:)) Succes! cu cat raman acte negru pe alb cu atat munca la negru e dovedita.