avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... obligativitatea asigurarii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

obligativitatea asigurarii

As dori sa stiu daca e prevazuta undeva obligativitatea incheierii unor asigurari de sanatate sau accidente pentru personalul din corpul voluntarilor de pe langa primarii?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:13, 6 Noiembrie 2012
Cititi legea voluntariatului (L 195/2001) unde veti gasi:
ART. 9
În contractul de voluntariat trebuie sa fie stipulate cel putin urmatoarele drepturi ale
voluntarului:
a) desfasurarea activitatii în concordanta cu capacitatea si disponibilitatea sa;
b) asigurarea de catre organizatia gazda a desfasurarii activitatilor în conditiile legale de
protectie a muncii, în functie de natura si de caracteristicile activitatii respective;
c) asigurarea de catre organizatia gazda, în conditiile prevazute de lege, împotriva
riscurilor de accident si de boala sau a altor riscuri care decurg din natura activitatii; în
lipsa asigurarii, orice daune suferite de voluntar în decursul desfasurarii activitatii de
voluntariat se suporta integral de organizatia gazda, daca acestea nu au fost determinate de
culpa voluntarului. Voluntarul poate renunta la acest drept. Renuntarea trebuie sa fie
expresa si se exprima în scris;
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru voluntariat grigore665 grigore665 Buna ziua, Suntem cateva persoane care am facut on ONG care deruleaza programe si activitati educative in randurile tinerilo, desfasurarea a unor ... (vezi toată discuția)
Model declaratie pe propria raspundere privind munca voluntara tarkanyi tarkanyi Buna ziua! Ma apelez in speranta ca ma puteti ajuta. Am nevoie de un model de Declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste munca ... (vezi toată discuția)
Contract voluntariat in unitate scolara ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU As dori sa stiu daca pot inchia un contract de voluntariat cu o unitate scolare, iar daca pot inchie un contract de voluntariat, care sunt conditiile de ... (vezi toată discuția)