avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii

Intrebarea mea este: ce se intampla daca, in calitate de angajat, imi dau demisia dupa efectuarea concediului de odihna (integral) pentru anul in curs? Sunt obligata sa platesc ceva institutiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 17 Iulie 2013
Da. Platiti zilele necuvenite de concediu pe care le-ati efectuat. Se vor opri din lichidare.
Daca s-a incasat indemniztaia de CO aferenta intregului CO , atunci angajatorul va trebui sa-si recupereze cota-parte aferenta zilelor de Co luate in plus.

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt : acordul partilor ori actiunea in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume concediu odihna necuvenit abraxaint abraxaint Buna ziua, In situatia incetarii cim prin demisie, daca salariatul a plecat din unitate ulterior efectuării concediului de odihnă pe anul în curs, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna efectuat in plus.cum se retine? oanaboro oanaboro buna ziua,puteti sa ma ajutati si pe mine sa lamuresc o problema?lucrez pe salarizare si intampin dificultati la retinerea banilor pe concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc zilele de concediu luate? Yolostyle Yolostyle Buna ziua, Mi am luat toate zilele de concediu dupa care mi am dat demisia, si am stat in preaviz in timpul concediului. Angajatorul imi cere sa ii ... (vezi toată discuția)