avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cheltuieli spitalizare - auto-accident?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cheltuieli spitalizare - auto-accident?

Buna seara. Intrebarea mea este legata de suportarea cheltuielilor de spitalizare in urma unui accidenta auto, accident cu urmatoare descriere: membrul familiei mele si sotia sa au ajuns la spital in stare grava - s-au ciocnit intrand pe contrasens in urma alunecarii pe carosabilul umed (cel mai probabil se va constata ca vinovatul este ruda mea, pt neadaptarea vitezei). Pasagerii celeilalte masini au fost raniti usor. Sotia si autorul sunt inca in spital, insa sunt in progres dpdv medical.
Intrebarea mea ar fi daca is se vor imputa rudei mele cheltuielile pt spitalizarea sa si a sotiei (amandoi sunt platitiori CAS)? Am inteles ca in cazul unui autoaccident nu se imputa cheltuieleile autorului, insa acest evaniment poate fi catalogat drept un autoaccident? Ar fi cazul sa apelam deja la un avocat?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:12, 17 Iulie 2013
Persoana care va fi considerata responsabila de producerea accidentului va fi nevoita sa achite cheltuielile de spitalizare pentru celelalte persoane ranite in accident daca nu detinea o polita de asigurarea RCA valabila la momentul producerii accidentului.
Asiguratorul RCA despagubeste victimele cu exceptia vinovatului chiar daca plateste CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu 5 persoane decedate ContSters284339 ContSters284339 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cumnatul meu a decedat in urma unui accident rutier in care si-au mai pierdut viata inca 4 prieteni care se ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Accident motor-camion Udrea.Paul Udrea.Paul Buna ziua, ma numesc Udrea Paul. In urma cu 3 luni am avut un accident cu motorul, fiind depasit de un camion, care a tras agresiv dreapta pentru evitarea ... (vezi toată discuția)