avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Buna ziua,daca am o condamnare cu suspendare de 1 an si 4 luni +2 ani de incercare si intre timp am un proces in prima istanta la care am primul termen in septembrie,vreau sa stiu daca procesul inceput influenteaza cursul reabilitarii de 3 ani si 4 luni sau numai dupa ce este o hotarare definitiva in procesul care este pe rol.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: covaci112233 , utilizator 15:17, 23 Iulie 2013
categoric, DA! ... influenteaza!
Daca a doua infractiune a fost savarsita in termenul de 3 ani si 4 luni (termen de incercare), pedeaspa de 1 an si 4 luni se revoca si va fi adunata la pedeapsa pe care o veti primi in al doilea proces, asta in situatia in care veti fi gasit vinovat in cea de-a doua cauza si se va pronunta o pedeapsa cu inchisoarea.
si daca pana la ramanerea sentintei definitive in a doua cauza trec cei 3ani si 4 luni?
Nu are importanta data ramanerii definitive a pedepsei din al doilea dosar.
Pentru a se dispune revocarea pedepsei de 1 an si 4 luni, se ia in calcul ca data savarsirii infractiunii in al doilea dosar sa fie in interiorul termenului de 3 ani si 4 luni.
Pana una alta ar trebui sa va interesati daca nu cumva veti ajunge la inchisoare.
Fapta este concurenta sau ati comis-o dupa ce ati fost condamnat definitiv?

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept pedeapsa aplicata- dupa 2 ani si 7 luni sau 3 ani? AndreeaB87 AndreeaB87 Buna ziua! Am fost condamnata la 7 luni de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta a fost definitiva la ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. iulianm83 iulianm83 pe 05 07 2011 a ramas definitiva o hotarare prin care am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani .Cand imi pot ... (vezi toată discuția)