avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum reziliez contractul de arenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum reziliez contractul de arenda?

Subiect: Reziliere contract arendare
Buna ziua stimabililor,

In 20.09.2012 am incheiat un contract de arenda pe o perioada de doi ani, acest contract expira pe 31.08.2013. Am notificat telefonic arendasul inca de la inceputul anului el fiind de acord in prima instanta, iar in luna mai am facut si notificarile scrise de reziliere de la care am primit confirmarile de primire semnate. Modelul de contractul trimis de arendas si semnat intre noi apare legea 16/1994, care la data incheierii contractului era abrogata de noul cod civil intrat in vigoare la 1 octombrie 2011 . Acum arendasul face presiuni asupra mea ca in baza art, 1848 din NCC nu l-am notificat cu cel putin 1 an inainte ca urmare, contractul se reiinnoieste automat pentru inca 2 ani, amenintandu-ma ca nu va mai plati cuantumul arendei pentru acest an pt ca i-am cauzat mari prejudicii, el avand pamantul introdus intr-un program APIA pe 5 ani fara acordul meu pentru care primeste niste fonduri europene pt agricultura, altele decat subventia anuala la ha, chiar daca contractul lui de arenda era doar pe 2 ani.
Vreau sa stiu cum pot sa procedez pentru rezilierea acestui contract ???
Multumesc frumos pentru ajutor!
O zi buna va doresc!

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 12:30, 19 Iulie 2013
Intr-adevar legea arendarii este abrogata.
In ceea ce priveste Art. 1848 acesta se refera la Reînnoirea
arendării
'Art. 1.848. – (1) Contractul de arendare se reînnoieşte de drept, pentru aceeaşi
durată, dacă niciuna dintre părţi nu a comunicat cocontractantului, în scris,
refuzul său cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea termenului, iar, în cazul
terenurilor cu destinaţie agricolă, cu cel puţin un an.'
Ín principiu are dreptate, insa puteti introduce o actiune in justitie, in care sa cereti rezilierea contractului pe motiv ca nu v-a platit!!!! Si cereti si banii, pentru ca v-a produs un prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arendare mikebony mikebony Buna ziua stimabililor, In 20.09.2012 am incheiat un contract de arenda pe o perioada de doi ani, acest contract expira pe 31.08.2013. Am notificat ... (vezi toată discuția)
Teren dat în arendă ,contract expirat ,mărire arenda Ionut00009 Ionut00009 Am un teren agricol dat în arendă ,la care a expirat contractul în decembrie 2022. Nici eu și nici arendasul(din spusele lui ) nu ne-am dat seama că a ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare marytopi marytopi cum se poate rezilia un contract de arendare? (vezi toată discuția)