Am un teren agricol dat în arendă ,la care a expirat contractul în decembrie 2022. Nici eu și nici arendasul(din spusele lui ) nu ne-am dat seama că a expirat .
El a semănat terenul in toamnă urmând să culeagă productia anul acesta .
Ținând cont că contractul a expirat în decembrie iar arendele au crescut ,as vrea sa măresc suma ,dar nu ne înțelegem la bani deocamdata.
Ținând cont că terenul oricum va avea producție ,iar contractul este expirat ,care sunt opțiunile mele ?
Reînnoirea arendării (1) Contractul de arendare se reînnoiește de drept, pentru aceeași durată, dacă niciuna dintre părți nu a comunicat cocontractantului, în scris, refuzul său cu cel puțin 6 luni înainte de expirarea termenului, iar în cazul terenurilor cu destinație agricolă, cu cel puțin un an.(2) Dacă durata contractului de arendare este de un an sau mai scurtă, termenele de refuz al reînnoirii prevăzute la alin. (1) se reduc la jumătate.
Teren arendat
maris331
Doresc sa cumpar un teren arendat (mai exista arenda pe 7 ani)Ofer mai mult decat arendasul.Contractul de arenda mai este valabil daca voi cumpara terenul?Sau ... (vezi toată discuția)