avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren dat în arendă ,contract expirat ,mărire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren dat în arendă ,contract expirat ,mărire arenda

Am un teren agricol dat în arendă ,la care a expirat contractul în decembrie 2022. Nici eu și nici arendasul(din spusele lui ) nu ne-am dat seama că a expirat .

El a semănat terenul in toamnă urmând să culeagă productia anul acesta .

Ținând cont că contractul a expirat în decembrie iar arendele au crescut ,as vrea sa măresc suma ,dar nu ne înțelegem la bani deocamdata.

Ținând cont că terenul oricum va avea producție ,iar contractul este expirat ,care sunt opțiunile mele ?

El va mai putea lua subvenția Apia pe acest an ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
Ionut00009, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:56, 14 Aprilie 2023
Reînnoirea arendării (1) Contractul de arendare se reînnoiește de drept, pentru aceeași durată, dacă niciuna dintre părți nu a comunicat cocontractantului, în scris, refuzul său cu cel puțin 6 luni înainte de expirarea termenului, iar în cazul terenurilor cu destinație agricolă, cu cel puțin un an.(2) Dacă durata contractului de arendare este de un an sau mai scurtă, termenele de refuz al reînnoirii prevăzute la alin. (1) se reduc la jumătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum reziliez contractul de arenda? mikebony mikebony Subiect: Reziliere contract arendare Buna ziua stimabililor, In 20.09.2012 am incheiat un contract de arenda pe o perioada de doi ani, acest contract ... (vezi toată discuția)
Teren arendat maris331 maris331 Doresc sa cumpar un teren arendat (mai exista arenda pe 7 ani)Ofer mai mult decat arendasul.Contractul de arenda mai este valabil daca voi cumpara terenul?Sau ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda pentru terenurile cu destinatie agricola mariagabi mariagabi Este valabil incheiat un contrat de arendare, contract perfectat in 2012,si care are inserata o nota de subsol ce face referire la un termen din legea ... (vezi toată discuția)