avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie STRAINATATE
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie STRAINATATE

in urma procesului castigat, am obtinut hotararea de investire cu formula executorie, insa problema este ca paratul are domiciliul in Franta. Cum se procedeaza de acum inainte? este vorba de o suma de bani pe care trebuie sa o obtin de la acesta. Multumesc
Ar mai trebui sa obtineti de la instanta care a investit cu formula executorie hotararea si un Certificat, in forma prevazuta in anexa 4 la Regulamentul CE nr.44/2001.
Cu aceste doua documente (hotararea judecatoreasca si Certificatul care confirma ca ea este definitiva si executorie in tara de origine) veti putea incepe executarea silita in tara in care are domiciliuol debitorul dvs.
Ma tems insa ca va trebui sa ocntactati un avocat din Franta, care sa va ajute pentru indeplinirea formalitatilor necesare, potrivit legii franceze...
Succes!
CAVD a scris:

Ar mai trebui sa obtineti de la instanta care a investit cu formula executorie hotararea si un Certificat, in forma prevazuta in anexa 4 la Regulamentul CE nr.44/2001.
Cu aceste doua documente (hotararea judecatoreasca si Certificatul care confirma ca ea este definitiva si executorie in tara de origine) veti putea incepe executarea silita in tara in care are domiciliuol debitorul dvs.
Ma tems insa ca va trebui sa ocntactati un avocat din Franta, care sa va ajute pentru indeplinirea formalitatilor necesare, potrivit legii franceze...
Succes!

Cine elibereaya Certicatul in forma prevayuta in anexa 4 la Regulamentul CE nr. 44/2001 ?
Conform OUG.119/2006, asa cum a fost completata prin Legea nr. 191/2007, competenta de a emite certificatul prevazut de Regulamentul 44/2001 apartine primei instante care a pronunta hotarirea ce se pune in executare.
Se poate mentiona care ar fi costurile necesare pentru aceasta executare? Mentionez ca este vorba de 5.000 EURO. Iar in cazul in care acuzatul nu poate plati suma din lipsa de bani sau lipsa oricaror bunuri, ce se intampla?
Am discutat cu un avocat din Franta si mi-a transmis ca acolo nu exista procedura de executare judecatoreasca, ci poate ajutorul ar putea veni de la un Aprod (???) care, cu un titlu executoresc, ar putea sa elibereze ordine de confiscare. este vb de acel certificat mentionat mai sus? In Romania mi se spune ca este o procedura, avocatul din Franta imi spune altceva. Stie cineva care este procedura exacta?
Multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Recunoastere pe teritoriul romaniei a unei hotarari definitive date de o curte de apael din franta vpisau vpisau Am obtinut o hotarare ramasa definitiva data de o curte de apel din Franta. De asemenea s-a emis si un certificat de titlu executoriu european. Am depus prin ... (vezi toată discuția)
Executarea unei hotarari romanesti intr-un stat membru ue avstagiar avstagiar Speta mea: cetatean belgian condamnat pentru savarsirea unei tentative de omor in Romania, in detentie in Romania, partea vatamata incearca sa puna in ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)