avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recunoastere pe teritoriul Romaniei a unei hotarari ...
Discuție deschisă în Executare silită

Recunoastere pe teritoriul Romaniei a unei hotarari definitive date de o curte de apael din Franta

Am obtinut o hotarare ramasa definitiva data de o curte de apel din Franta. De asemenea s-a emis si un certificat de titlu executoriu european.
Am depus prin intermediul unui executor la judecatorie cererea de incuviintare a executarii silite. Cererea a fost respinsa ca neintemeiata pentru urmaroarele motive: "Avand in vedere ca procedura judiciara in fata statului respectiv apare ca fiind inceputa anterior datei de 10.01.2015, cand a intrat in vigoare Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 al Parlamentului European si al Consiliului, in speta se aplica dispozitiile Regulamentului (UE) nr.44/2001, care impunea parcurgerea exequatur-ului. Cu apel in 15 zile de la comunicare".
Azi am depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de recunoastere pe teritoriul Romaniei a acelei hotarari si a certificatului de titlu executoriu european conform prevederilor Regulamentului (CE) 44/2001 a Consiliului.
Intrebare: -Daca nu fac apel la judecatorie ce se poate intampla? Mai pot depune o alta cerere de incuviintare a executarii silite dupa recunoasterea care cred ca va fi data de Tribunalul Bucuresti?
Cu stima,
P Viorel
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
vpisau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:25, 14 Februarie 2019
Buna ziua,
Da, cu siguranta, veti putea depune o alta cerere de inchvintare a executarii silite.
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Ar trebui analizat cu mare atentie cazul.
Este posibil ca instanta sa aiba dreptate dar trebuie examinanta hotararea.

Sa nu va treziti ca apar alte probleme.

Daca solutia juridica este recunoasterea hotararii atunci nu veti avea probleme dar daca instanta va va respinge recunoasterea ce veti face?

De princiupiu, daca se gasesc argumente pertinente ar trebui sa declarati apel.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, după ce va fi recunoscută hotărârea, veți putea s-o puneți în executare fără probleme, nu există autoritate de lucru judecat.
Apel n-aveți de ce să formulați, temeinicia și legalitatea sentinței din fond este vădită, deci s-ar respinge.
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil / hotarare judecatoreasca italia MihaelaOnu MihaelaOnu Buna ziua ! Fratele meu a obtinut custodia baiatului, in detrimentul mamei care nu mai e de mult in viata copilului. Conform ambasadei el trebuie sa mai obtina ... (vezi toată discuția)
Executare silita a certificatului de titlu executoriu european -in conformitate cu prevederile regulamentului ( cec ) 805./2004 al parlamentului european si al consiliului morozancarmen morozancarmen Buna ziua , am de pus in executare un titlu executoriu european - in conformitate cu prevederile Regulamentului ( CEC ) 805./2004 al Parlamentului European si ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu european? CRISTOREANU CRISTOREANU As dori niste sfaturi in ceea ce priveste practica in domeniul executari silite comunitare de la cineva care a avut astfel de speta. In concret am sa va spun ... (vezi toată discuția)