avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Patrundere neautorizata pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Patrundere neautorizata pe proprietate privata

Am o proprietate intr-o zona rurala si pe partea mea exista o linie electrica de 380V. In fiecare an, angajati ai Electrica toaleteaza pomii ca sa nu ajunga la firele de curent electric. Anul asta, au considerat ca 3 salcami de pe proprietatea mea ar putea ajunge la firele de curent si au intrat in lipsa mea si fara acordul meu in curte si i-au taiat pur si simplu. Fara a avea studii juridice, cred ca ce au facut se incadreaza la violare de domiciliu si distrugere. Ce trebuie sa fac ca pe viitor sa evit asemenea situatii?
Dacă angajaţii de la Electrica pătrund pe proprietatea dvs. anual pentru a aranja pomii astfel încât să nu atingă firele elctrice, iar dvs. le-aţi permis acest lucru, presupun că ştiţi că ei au acest drept , existând un drept de servitute .Deci nu se pune problema unei pătrunderi abuzive, în opinia mea, deşi tăierea pomilor pare a fi un gest abuziv. Vorbiţi cu conducerea Electrica şi solicitaţi-le nişte despăgubiri, eventual, dacă aveţi timp şi chef de a rezolva problema pe termen lung, fie pe cale amiabilă, fie prin instanţă, stabiliţi cu ei plata unei remuneraţii pentru deranjul creat de fiecare dată când vin pe proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala miricadani miricadani legea energiei electrice da dreptul angajatilor sai sa patrunda pe proprietate privata (in lipsa proprietarilor)si sa taie pomi de la un capat la altu fara o ... (vezi toată discuția)
Plingere penala miricadani miricadani legea ener. electrice da dreptul ang. sai sa patrunda pe prop. privata {in lipsa proprietarilor ) si sa taie pomi dupa bunul lor plac fara o instiintare ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danadana32 danadana32 Stau la curte . Au venit de la Electrica (un inginer cu echipa \"drujbisti\"), au intrat abuziv in curte (in acel moment nu era nimen acasa), mi-au taiat 9 ... (vezi toată discuția)