avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la donatie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la donatie

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti pe baza a ce documente un magazin cu articole de imbracaminte poate dona unui centru de asistati social si persoane cu handicat, marfa noua din stoc (care nu se mai poate vinde), si ce se intampla cu TVA-ul in acest caz, poate fi scazut sau trebuie platit?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:52, 18 Iulie 2013
Buna ziua,
Daca faceti sponsorizari, puteti , in conformitate cu prevederile Codului Fiscal,i art. 21 alin. 4, litera "p" in urmatoarele conditii:

"p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri;

2. 20% din impozitul pe profit datorat."

Daca ati dedus TVA la cumpararea marfurilor, acuma cand faceti sponsorizarea trebuie sa colectati TVA-ul care a fost dedus la cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare de sponsorizare Silvia Dumitru Silvia Dumitru Daca firma este de 2 ani pe pierdere mai poate sa faca sponsorizare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei ... (vezi toată discuția)