avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BO Avalizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BO Avalizat

Buna ziua,
Am un BO avalizat la o firma partenera care l-a introdus la plata si nu am disponibil pentru plata. La randul meu am de recuperat de la un colaborator care a intrat in insolventa( am dosar de inscriere la masa credala) o suma mai mare decat ce am eu de plata. Problema ar fi ca abia in luna septembrie este ultimul termen de solutionare a contestatiilor, deci nu am incasat nimic pana acum. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 14:25, 17 Iulie 2013
Nici nu o sa incasati multa vreme de acum incolo. In cel mai bun caz se face un plan de reorganizare si veti primi lunar o parte din suma, pe timp de 3 ani. in cel mai rau caz, nu primiti nimic. In 99% din cazuri creditorii nu recupereaza nimic din insolventa.
Cred ca cel mai bine ar fi sa luati legatura cu partenerul de afaceri caruia i-ati dat BO si sa stabiliti impreuna o esalonare a datoriei in functie de posibilitatile reale de plata ale dumneavoastra.
In ce priveste creditul pe care il aveti de recuperat de la firma aflata in insolventa, acesta nu este o garantie, deoarece in primul rand procedura insolventei poate dura si 5-6 ani, iar daca prin vanzarea bunurilor firmei aflate in insolventa nu se recupereaza bani care sa acopere toate debitele societatii, vor fi platiti mai intai creditorii privilegiati : finante, banci, etc , iar daca mai ramane ceva se va imparti intre ceilalti creditori. ( eu v-as sfatui sa nu va bazati pe acesti bani, pentru ca s-ar putea sa-i recuperti foarte tarziu sau chiar sa nu mai recuperati nimic).
In ce priveste BO avalizat aveti grija ca creditorul dumneavoastra poate cere executarea silita pe bunurile dumneavoastra personale, tinand cont ca este avalizat personal de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Decontare cesiuni de creanta si bo in perioada de insolventa CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara! In situatia in care o farmacie intra in insolventa si a emis bilete la ordin catre anumiti furnizori anterior deschiderii procedurii, creanta ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin florindansam florindansam Buna ziua ! Am facut un credit la banca pentru firma mea acum 3 ani si am girat cu imobilele proprietatea firmei,de anul trecut firma se afla in procedura de ... (vezi toată discuția)