avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Solicitare recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Solicitare recalculare pensie

Sa pronutat sentinta de Tribunalul Municipiului Bucuresti, prin care Casa locala de pensii a fost obligata sa recalculeze pensia pentru limita de vârstă, retroactiv, în care la stabilirea punctajului mediu anual sa fie utilizat un stagiu complet de cotizare de 20 ani în conformitate cu prevederile legale (art.14 din legea 3/1977), nu asa cum o calculase anterior la un stagiu complect de cotizare de 30 ani.
Sentinta a ramas definitiva. Casa de pensii nu a facut recurs, nu stiu procedura de punere in aplicare a sentintei si rog sa mi se comunice un model de cerere pentru a solicita casei de pensii sa puna in aplicare sentinta.
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Anton.Sandu , utilizator 09:55, 18 Iulie 2013
1. Mai intai trebuie sa solicitati la tribunal legalizarea sentintei investita cu formula executorie. Vedeti modelul de mai jos:
"TRIBUNALUL BUCUREªTI - SECŢIA A VIII-a CONFLICTE DE MUNCÃ
ªI ASIGURÃRI SOCIALE
Dosar nr. ……………..


DOMNULE PREªEDINTE,


Subsemnatul................................, domiciliat in Bucureşti, str. …………….., nr. …., bl………, sc………., et. ……., apart. ………., sector …….., CNP:………………….., posesor al C.I. seria ……., nr. …………, eliberată de …………….., la data de …………., contestator în contradictoriu cu intimata CASA DE PENSII A MUNICIPIULUI BUCUREªTI în dosarul de mai sus, vă rog să aprobaţi legalizarea a 2 copii, dintre care o copie investita cu formula executorie de pe sentinţa civila nr. ………….. pronuntata în sedinţa publică din data de ……………….
Atasez alaturat taxele de timbru aferente si timbru judiciar.


Cu mulţumiri,
Data .......................


DOMNULUI PREªEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCUREªTI – SECŢIA A VIII-a CONFLICTE DE MUNCÃ ªI ASIGURÃRI SOCIALE"

2. Dupa obtinerea copiei sentintei cu formula executorie trebuie sa va adresati Casei de pensii:

"DOAMNÃ (DOMNULE) PREªEDINTE,


Subsemnatul .........................., domiciliat în Bucureşti, str...................., nr........., bl........, sc........, et........, apart..........., sector ........., telefon ..............., fiul lui ................... şi al ...................., CNP ................, posesor al C.I. seria ...... nr. ..............., eliberată la data de ................ de .................., pensionar, dosar nr. ............,

Vă rog să dispuneţi recalcularea, începând cu data de (data dispusa de instanta) .......................... a drepturilor de pensie în conformitate cu Sentinţa civilă nr............. pronunţată în şedinţa publică din data de ................... de Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a Tribunalului Bucureşti investită cu formulă executorie - anexată în original.


Cu mulţumiri,

Anexe: Sentinţa civilă nr.............. pronunţată în şedinţa publică din data de ..................... de Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a Tribunalului Bucureşti investită cu formulă executorie - original.

DOAMNEI (DOMNULUI) PREªEDINTE AL CASEI LOCALE DE PENSII
SECTOR ........ - BUCUREªTI"

Nu stiu care mai sunt taxele de timbru pentru ca s-au modificat de curand, dar puteti intreba la Tribunal.
Va doresc succes!







multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)
Sentinta nepusa in executare madalina2013 madalina2013 Prin Sentinta Civila nr. 6002 din 07.06.2013 a Tribunalul Bucuresti, Sectia A VIII A - Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, ramasa definitiva si ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensie fara buletin de calcul madalina2013 madalina2013 Prin Sentinta Civila nr. 6002 din 07.06.2013 a Tribunalul Bucuresti, Sectia A VIII A - Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)