avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC1 in CCC2

Buna ziua. Am si eu nelamuriri privind trecerea din ccc1 in ccc2. Am nascut primul copil in data de 26.04.2011 , moment in care am intrat in ccc1 ; in data de 09.04.2013 am nascut al doilea copil si am intrat in ccc2. Pe luna aprilie ( care se "suprapune" platii indemnizatiei ccc1 si ccc2) , nu beneficiez de indemnizatia celui de aldoilea copil? Nu se numeste insertie bani pe luna 04? Eu am primit indemnizatie pentru al doilea copil astazi , suma de 1280 lei pana pe luna 06. Nu inteleg de ce atat de putin!! Multumesc. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:00, 18 Iulie 2013
1. Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 veti intra direct din CCC1 in CCC2 la data cand se termina CCC1 si veti avea aceeasi indemnziatie.

2.- Pe perioada de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1 veti beneficia de 600 lei lunar (pe langa indemnizatia pentru CCC1).
- Pentru aceasta trebuie sa intyrtebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala daca vi s-au platit acesti bani.
- Pe luna aprilie cei 600 lei se acorda proportional cu zilele cuprinse intre 9 aprilie si 26 aprilie.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 9
(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 și 6, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.

(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

4. Indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare = 500 lei.

Buna ziua! Revin cu alte intrebari!! Am fost astazi la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala si mi s-a spus ca "nu am depus actele care trebuia"; eu am depus actele care mi s-a spus de catre functionarele de la Directia de Protectie Sociala., ele mi-au spus gresit ce acte imi trebuie pentru acel stimulent de insertie (luna care se "suprapune" CCC1 si CCC2 ) si ca nu se mai poate face nimic. In concluzie am pierdut banii#-o.. Mai pot face ceva? Nu pot dovedi cu nimic ca acele functionare au gresit!!!! Va multumesc!
Asa este, daca nu puteti sa dovediti ca acele functionare v-au informat gresit nu aveti ce sa mai faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere concedii de crestere a copilului popabota popabota Buna seara! Sotia mea a nascut primul copil in 16 aprilie 2011 si a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului pt. o perioada de 2 ani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mame pentru al doilea copil jjonn jjonn Sunt studenta in ultimul an la Facultatea de medicina (in luna septembrie 2012 urmeaza sa dau licenta)am un copil de 4 luni si beneficiez de indemnizatie. ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)