avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizatiei de crestere a copilului.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatiei de crestere a copilului.

Buna,
am urmatoarea situatie: primul copil s-a nascut in martie 2011 si ca urmare sotia a beneficiat de concediu 2 ani. La 13 zile dupa cei 2 ani s-a nascut al doilea copil. In intervalul de 13 zile si dupa sotia a stat in concediu maternal (pre si post natal). Dupa calculul indemnizatiei suma a scazut cu 200 ron, calculandu-se din prima indemnizatie - pentru primul copil. Dar practic nu a fost o intrerupere din moment ce a continuat concediile. Am gasit in legea 42 a veniturilor ca concediile maternale si maternitatea sunt neimpozabile. Dar atunci intra la calculul unui alt concediu de maternitate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:20, 17 Iulie 2013
1. Din Indemnizatia pentru concediu de maternitate se retine contributia pentru pensie de 10,5%.

2. Acest procent se aplica la 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul in curs.

3. - Pe anul 2013 acest castig este de 2.223 lei.
- 35% din 2.223 este 778 lei.
- 10,5% din 778 este 82 lei pe luna.

4. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate pentru al doilea copil are ca baza de calcul veniturile din cele 6 luni anterioare lunii in care a intrat in concediu de maetrnitate.
- In cazul de fata in cele 6 luni intra lunile in care a fost in concediu crestere copil pentru primul copil, cu indemnziatia corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de maternitate - calcul ignatcristina ignatcristina Buna ziua, Sunt angajata la o societate comerciala si de o luna de zile am intrat in concediu prenatal.La calculul indemnizatiei de maternitate contabila ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)