avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de executare silita

Buna ziua,in urma cu 2 zile am primit o somatie de executare silita,ce reprezinta o datorie la o firma de 5000 ron.
Eu am buletinul pe adresa unchiului meu , nu am locuit si nu locuiesc acolo , dar in somatie la sfarsit scrie ca poate intra in imobil ? Ce pot lua,sau ce pot face atata timp cat eu nu am nimic pe numele meu,poate avea unchiul meu de suferit?
Mentionez ca aceasta somatie a fost intocmita la judecatoria Mangalia,nu am stiut si nu am aflat nimic cum ca e pe rol asa ceva,pana acum cand am primit aceasta somatie.
Ce am de facut? Ce se poate intampla? Daca eu depun saptamanal cate 100-200 ron ar fi mai bine , nu dispun de toti banii o singura data? Va multumesc anticipat.
Cum pot ataca decizia,si ce ma sfatuiti sa fac???
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
lavin12, utilizator
Cel mai recent răspuns: lavin12 , utilizator 17:13, 19 Iulie 2013
Executarea silita nu poate avea ca obiect decat bunurile mobile si imobile, prezente si viitoare ale debitorului (ale dvs.). In ceea ce priveste somatia comunicata dvs. trebuie vazut ce contine pentru a se vedea daca este indeplinita procedura legala, in caz contrar puteti face contestatie la executare/la titlu. Insa atentie, sa nu pierdeti termenul de contestatie.
De asemenea, puteti incerca sa ajungeti la intelegere cu creditorul prin intermediul executorului privind o plata esalonata.
Nu este vorba despre somatie ca act de executare silita, efectuata prin executorul judecatoresc.
Luati legatura cu societatea creditoare carei ii datorati banii si ajungeti la o intelegere privitoare la plata esalonata a datoriei , in transe de......inainte ca aceasta sa se adresese executorului judecatoresc ,cand obligatia dv de plata va fi mult mai impovaratoare, intrucat va cuprinde si cheltuielile de executare silita.
a fost un angajament de plata pe care din pacate nu l-am putut respecta,somatia a venit de 2 zile,pe mine ma intereseaza sa stiu sigur ca unchiul meu nu va avea de suferit de pe urma mea si ca nu vor fi probleme ...asa cum scrie in aceea somatie ca vvor intra in imobil ... etc etc etc
Identificarea bunurilor urmaribile si efectuarea actelor de executare se poate face si la domiciliul altei persoane, decat al debitorului, in lipsa acordului persoanei respective, dar numai cu autorizarea prealabila a instantei de judecata
ok,eu inteleg ca ei chiar pot intra acolo , ca sa verifice daca exista ceva pe numele meu , vreun bun al meu personal sau cum?
Dar daca am inteles bine,pot intra in aceea locuinta , dar nu pot lua nimic atata timp cat nu-mi apartine,ideea e ca vreau sa stiu 100% ca nu se va intampla nimic cu bunurile unchiului meu. Multumesc inca o data.

Alte discuții în legătură

Somatie manole1973 manole1973 va rog sa ma ajutati , am primit o somatie de executare silita pentru un credit pentru care am platit timp de 2 ani ratele dupa care nu am mai putut plati , ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita - titlu executoriu popescu_escu popescu_escu In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare. Acum 3 zile am ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita Mez87 Mez87 Buna seara. Am primit ieri o somatie pt neplata unui credit bancar din 2016. Eu sunt plecat in Anglia din septembrie 2016 si nu am avut posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)