In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare.
Acum 3 zile am primit o somatie de la un executor ca in decurs de 1 zi sa ma prezint la sediul dansilor sa le comunic veniturile si bunurile mobile / imobile.
-As dori sa va intreb, in situatia de fata in care eu locuiesc cu parintii (deci sunt luat in spatiu de tatal meu) bunurile mobile ce se afla la acel imobil se pot pune sechestru pe ele?
-Am trimis o adresa catre executor in care am mentionat ca nu detin bunuri mobile sau imobile si nu realizez venituri decat o indemnizatie de somaj si alocatia copiilor.
-Cum poate decurge procedura de executare in acest caz?
-Onorariul stabilit de catre executorul judecatoresc se ridica la suma de 5500 de lei. Nu este cam mult in raport cu suma datorata?
-Exista posibilitatea ca suma datorata sa se poata plati esalonat? Cu cine se discuta aceast aspect, cu executorul sau cu creditorul?
-exista pe rol o solicitare de recurs in casatie, deoarece instanta de fond a hotarat ca fapta nu este penala iar instanta de apel a hotarat opusul.
Poate influenta cu ceva desfasurarea procedurii de executare silita?
Daca doriti sa achitati esalonat , trebuie sa discutati cu executorul . Pentru onorariu puteti face contestatie la executare si cereti reducerea . Contestatia se timbreaza la valoare si se face in termen de 15 zile de cand ati primit somatia.
Bunurile parintilor dvs. nu pot fi sechestrate si executate , ci doar ale dvs.
Cum se poate face dovada, sau mai bine spus, cine trebuie sa faca dovada proprietatii bunurilor mobile? Eu sau executorul? Pentru ca de cele imobile nu poate fi vorba, pentru ca nu detin.
Am citit un articol in care scria ca daca valoarea bunurilor mobile este relativ mica si nu acopera nici macar onorariul executorului, acestea nu mai fac obiectul sechestrului. Este oare adevarat?
Somatie mobiliara
irinagri
Buna ziua ,
va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)