avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Procedura executare silita - titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Procedura executare silita - titlu executoriu

In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare.

Acum 3 zile am primit o somatie de la un executor ca in decurs de 1 zi sa ma prezint la sediul dansilor sa le comunic veniturile si bunurile mobile / imobile.

-As dori sa va intreb, in situatia de fata in care eu locuiesc cu parintii (deci sunt luat in spatiu de tatal meu) bunurile mobile ce se afla la acel imobil se pot pune sechestru pe ele?
-Am trimis o adresa catre executor in care am mentionat ca nu detin bunuri mobile sau imobile si nu realizez venituri decat o indemnizatie de somaj si alocatia copiilor.

-Cum poate decurge procedura de executare in acest caz?

-Onorariul stabilit de catre executorul judecatoresc se ridica la suma de 5500 de lei. Nu este cam mult in raport cu suma datorata?

-Exista posibilitatea ca suma datorata sa se poata plati esalonat? Cu cine se discuta aceast aspect, cu executorul sau cu creditorul?

-exista pe rol o solicitare de recurs in casatie, deoarece instanta de fond a hotarat ca fapta nu este penala iar instanta de apel a hotarat opusul.
Poate influenta cu ceva desfasurarea procedurii de executare silita?

Cel mai recent răspuns: popescu_escu , utilizator 10:15, 5 Martie 2019
Daca doriti sa achitati esalonat , trebuie sa discutati cu executorul . Pentru onorariu puteti face contestatie la executare si cereti reducerea . Contestatia se timbreaza la valoare si se face in termen de 15 zile de cand ati primit somatia.
Bunurile parintilor dvs. nu pot fi sechestrate si executate , ci doar ale dvs.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA, Avocat
Cum se poate face dovada, sau mai bine spus, cine trebuie sa faca dovada proprietatii bunurilor mobile? Eu sau executorul? Pentru ca de cele imobile nu poate fi vorba, pentru ca nu detin.
Am citit un articol in care scria ca daca valoarea bunurilor mobile este relativ mica si nu acopera nici macar onorariul executorului, acestea nu mai fac obiectul sechestrului. Este oare adevarat?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
popescu_escu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)
Executare silită mobiliară. cum decurge procedura? ShineS ShineS Am primit in data de 27.03.2018 o instiintare de executare a unui credit, impreuna cu o somatie mobiliara si instiintare de poprire a 2 conturi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)