avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită mobiliară. Cum decurge procedura?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită mobiliară. Cum decurge procedura?

Am primit in data de 27.03.2018 o instiintare de executare a unui credit, impreuna cu o somatie mobiliara si instiintare de poprire a 2 conturi. Mentionez ca nu lucrez, nu am venituri in cont, nici bunuri pe numele meu, locuind cu parintii.In legatura cu somatia mobiliara, am inteles ca pot face o declaratie si ca am termen de 15 zile sa fac contestare.In termenul acesta executorul poate veni sa evalueze bunurile fara sa fiu notificata? De cand se calculeaza acest termen, de la data cand am primit plicul sau data aprobarii dosarului 9.03.2018? Daca fac acea declaratie ce se intampla mai departe? Doresc sa achit datoria insa esalonat, i-am comunicat prin email BEJ insa inca nu am primit un raspuns.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ShineS , utilizator 15:32, 28 Martie 2018
Termenul de contestatie de 15 zile curge de la data cand ati primit somatia. Executorul judecatoresc trebuie sa aduca la cunostinta creditorului cererea dumneavoastra privind modalitatea esalonata de plata a debitului, motivand astfel solutionarea cererii in termen de cel mult 5 zile. Referitor la procedura urmaririi mobiliare, in caz de neconformare potrivit somatiei comunicate, executorul judecatoresc poate proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmaribile ale debitorului, in vederea valorificarii lor, chiar daca acestea sunt detinute de un tert. Procedura se poate desfasura si in lipsa debitorului, cu concursul fortei publice sau a 2 martori asistenti, sub sanctiunea nulitatii, caz in care procesul-verbal de sechestru care trebuie intocmit se va comunica debitorului.
Multumesc, in cazul in care fac acea declaratie, executorul mai face deplasarea la domiciliu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina costachegoga costachegoga Buna ziua, Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior am primit un proces verbal, prin care ... (vezi toată discuția)
Termen somatie Irina S. Irina S. Imi poate indica cineva un articol sau..cum fixeaza executorul judecatoresc termenul din Somatie ? Sunt soamtii de plata prin care se acorda debitorului ... (vezi toată discuția)