avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema sistare alimentare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema sistare alimentare apa

Buna ziua!
Am si eu o mare problema, in cursul zilei de astazi "apa serv" a oprit apa la asociatia de care apartin din cauza datoriilor. Problema este urmatoarea, in blocul meu sunt 3-4 familii cu datorii foarte mari restul suntem la zi. Cum este posibil sa tragem toti pentru cativa oameni care nu isi platesc datoriile? Ce demersuri as putea face pentru a da drumul la apa? Nu este nicio lege prin care sa ii faca pe respectivii sa isi achite datoriile, sau sa ii execute silit, nu stiu!
Apa nu se poate opri doar la ei pentru ca instalatia este facuta pe tot blocul nu individual!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:18, 19 Iulie 2013
georgetzop a scris:
Cum este posibil sa tragem toti pentru cativa oameni care nu isi platesc datoriile

Este posibil dupa cum ati constatat deja. Sunteti intr-un bloc, intr-o scara si intr-o asociatie cu ceilalti proprietari ca intr-o familie.
Ce demersuri as putea face pentru a da drumul la apa? Nu este nicio lege prin care sa ii faca pe respectivii sa isi achite datoriile, sau sa ii execute silit, nu stiu!

Discutati cu presedintele asociatiei si intrebati-l ce demersuri a facut, daca a facut ceva pana acum in aceasta privinta.
Presedintele trebuia sa faca pana acum mai multi pasi pentru a nu se ajunge la sistarea utilitatilor: notificare, inscrierea privilegiului imobiliar, invitatia la un mediator, actionarea in instanata a fiecarui restantier.
Acum poate sa continuie daca a facut unii din acesti pasi si sa mearga la furnizor sa discute, sa solicite o esalonare a debitelor semnad un angajament in acest sens.
Daca furnizorul accepta esalonarea o sa aveti apa dar trebuie sa achitati lunar asa cum v-ati angajat prin contractul de esalonare. Altfel peste 2 luni o sa vi se opreasca iar apa.
Intrebati de lege. Sigur ca exista lege. Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa vedeti ca restantierii pot fi actionati de asociatie in judecata dupa 90 de zile de intarziere a platii cotelor. In urma hotararii definitive a instantei, proprietarul poate fi executat chiar prin vanzarea apartamentului la licitatie de catre executorul judecatoresc iar asociatia isi incaseaza banii din suma obtinuta la vanzarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)