avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii la asociatie, oprire apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii la asociatie, oprire apa rece

Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de 7300,care reprezinta penalizarile si mi-au inchis si apa rece de mai bine de o luna!Acum sunt in proces cu ei.Intrebarea mea este daca aveau voie sa opreasca apa fara o hotarare judecatoreasca,sau daca au voie sa faca asa ceva,daca sanipidul este deacord legal cu asa ceva!Tin sa mentionez ca in blocul meu mai sunt si alti locatari cu sume mari dar nu le este oprita apa rece.Sa fie ceva personal.Daca au voie sa faca asa ceva.Ajutati-ma cu o indrumare,raspuns.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:43, 13 Mai 2016
Oprirea apei nu o poate face decat furnziorul de apa, AP nu are niciun drept sa opreasca apa. Ii puteti da in judecata si castiga lejer. Bineinteles ca si dvs. trebuie sa va achitati datoriile ca si ceilalti proprietari.

Ii puteti obliga sa va dea drumul la apa printr-o ordonanta presedintiala.

Cred ca le puteti solicita si daune celor care au decis ilegal oprirea apei, presedinte, membrii AP. Apelati la ajutorul unui avocat sau incercati pe cont propriu daca va descurcati.

ordonanta presedintiala poate fi ceruta cu succes in urmatoarele domenii:

materia raporturilor de vecinatate si de proprietate;
materia raporturilor locative;



www.avocatnet.ro/content/art...
Asociatia de proprietari,nu detine calitatea de furnizor de utilitati si nu are competenta sa restrictioneze furnizarea utilitatilor
Sunt de acord cu cei care au raspuns mai inainte. Am si eu o intrebare: Cine ar trebui sa plateasca apa in locul dumneavoastra? Sau daca toti locatarii ar avea posibilitati materiale modeste, ceea ce este foarte posibil, cine trebuie sa plateasca apa in locul lor? Cunosc asociatii de proprietari formate in proportie de 95% din pensionari in marea majoritate cu pensii mici si chiar foarte mici. Isi platesc cheltuielile de bloc mai inainte de a face alte cheltuieli.
@cyan
Nicaieri in Legea 230/2007 nu se pomeneste de dreptul proprietarilor de a beneficia de utilitati, asa ca o ordonanta presedintiala n-ar avea obiect nici daca ar pipai-o judecatorul.
De ce? Pentru ca administrarea utilitatilor de dupa contoarele de bransament este indeplinita de asociatia de proprietari.
Deci asociatia, prin comitetul sau executiv poate dispune, in cazul in care exista conditii tehnice favorabile, sa intrerupa furnizarea unor utilitati acelor proprietari care nu si le achita.
Cu atat mai mult cu cat acestia, prin restantele acumulate, duc la imposibilitatea platii facturilor catre furnizori si, in final, la oprirea furnizarii, punand in dificultate administrarea condominiului.

Deci nu numai ca nu au dreptul sa se bucure de utilitati daca nu le platesc, dar isi pericliteaza si vecinii.
oprirea apei de catre comitet: o masura barbara dar utila ...

Alte discuții în legătură

Sistare apa calda ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Vecinul meu are datorii la Termica,este legal ca aceasta sa sisteze furnizarea apei calde menajere,specificind ca respectivul nu are un contract ... (vezi toată discuția)
Recuperarea datoriilor de la restantieri Horatiu76 Horatiu76 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca pentru recuperarea datoriilor de la restantieri se deschide actiune in instanta impotriva acestora, si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)