avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier cu victime

Anul trecut in august am avut un accident in care sora si varul meu au fost raniti si au necesitat cateva zile de spitalizare fiecare.Tinand cont ca ei erau la mine in masina, iar din cauza conditiilor carosabilului am ajuns cu masina intr-un pom...
RCA-ul meu asigura plata spitalizarii sau nu???...si va rog din suflet sa-mi spuneti in care articol de lege este prevazut acest lucru?..
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:37, 28 Martie 2009
Asigurarea RCA fiind facuta in conditiile legii si normelor specifice, conditiile sunt identice pentru toti Asiguratorii, mai putin primele de asigurare , care variaza intre anumite limite aprobate.Fiind obligatorie, putini asigurati solicita apriori explicatii, spre deosebire de asigurarile facultative (gen CASCO) unde clientii studiaza conditiile , similar cu ingredientele din etichetele alimentare:closedtopic:
Am facut demersuri catre societatea de asigurare si pana la urma sunt de acord sa deschida dosar, dar nu stiu unele lucruri esentiale motiv pentru care ei isi cam bat joc si ma tin pe drumuri.
1. Nu stiu daca eu trebuia sa deschid dosar la societatea de asigurare sau sora mea (in cel mai bun caz), pt ca ea este persoana vatamata
2.Nu stiu foarte bine cum obtin actele de la politie, o anume anexa 2 despre care cei de la firma de asigurari ma tot intreaba..singurele documente pe care le detin sunt : polita RCA, hotararea judecatoreasca de neincepere a urmaririi penale , o adresa de la spital prin care imi cer sa platesc spitalizarea
Nu stiu daca constituie o problema faptul ca sora mea si tutorele varului meu au dat declaratii anterioare la dosarul care mi s-a intocmit si au spus ca nu au pretentii materiale..
Intr-un cuvant nu stiu cum sa fac sa obtin cat mai repede de la asigurator banii pentru spitalizare si atat..

VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
ionutcmi, utilizator
Cererea de avizare a daunei, se face (numai)de catre fiecare persoana vatamata,sau de catre asigurat.In doc.de avizare exista rubrica "daca au mai fost produse si alte pagube/victime" in scopul stabilirii cuantummului despagubirii.
In cazul accidentului cu vatamari, politia nu face P.V. urmand cercetarea penala.In acest caz,asiguratorul face o adresa catre politie pentru a cere lamuriri privind accid. din data...cu autovehiculul...etc.Aceasta adresa , impreuna cu formularul de raspuns in alb (anexa2)vi-le inmaneaza dv., care le duceti la Politie si va intoarceti la asigurator cu anexa 2 completata si stampilata de politist.Formularul Anexa 2 ,este pus la dispozitie de catre asigurator din motive de operativitate si de.....economie de hartie(a politiei desigur!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Ucidere si vatamare din culpa - cine plateste daunele? lory_cki lory_cki Buna ziua, in urma unui accident rutier care a cauzat moartea unui pasager si vatamarea corporala grava a celuilalt pasager, s-a ajuns la proces prin care ... (vezi toată discuția)
Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)