avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere ca membru de familia cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere ca membru de familia cetatean roman

Buna ziua!
eu sunt un tunisian casatorit cu o romanca si am permis de cedere pe 5 ans. am plecat pe 7/02/2013 in Germania cu sotia mea si am stat 3 luni acolo si dupa am aflat ca trebuia sa plec din Germania ca n-am voia sa stau mai mult de 3 luni. am plecat in tunisia pe 03/05/2013 si sunt inca in tunisia, vreau sa stiu daca pot sa visitez inca o data pe sotia mea in Germania cu permisul meu de sedere ca membru de familia cetatean roman si ce drepturi am cu aceasta permis.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: SamariAfif , utilizator 01:48, 19 Iulie 2013
Doar in octombrie mai puteti merge, pe baza permisului de sedere in Romania aveti dreptul la 90 de zile in decurs de 6 luni.

Spuneti ca acum sunteti in Tunisia, aveti grija cat stati; cand va expira permisul de sedere in Romania si veti dori sa obtineti unul pentru sedere permanenta (pe 10 ani) trebuie sa indepliniti niste conditii:
- sa nu fi fost plecat din Romania mai mult de 6 luni consecutive, sau
- sa nu fi fost plecat mai mult de 10 luni in total.
Daca sotia dvs. munceste cu forme legale in Germania si are venituri suficiente ar fi bine sa solicite pentru dumneavoastra permis de sedere pentru membru de familie.
Dar eu cand am fost in Germania am intrebat serviciul imigrari de acolo si mi-au spus in felul urmator: sa stai 3 luni in Germania, pleci 3 luni si dupa iar 3 luni in Germania. Si pentru permis de sedere romanesc s-inceteaza imediat dupa 6 luni si n-am ce sa fac cu el, sau o sa am probleme la schimbara permisului
Si va multumesc mult pentru ajutor
Inseamna ca cele 6 luni se calculeaza de la data primei intrari in Germania.

In legatura cu permisul romanesc va sfatuiesc sa luati legatura cuOficiul Roman de Imigrari care vi l-a eliberat pe acesta, veti primi un raspuns in functie de situatia dvs. Noi va putem da indrumari teoretice care poate nu se aplica in cazul dvs. - sotia este plecata din tara, e o situatie mai deosebita.

Alegeti de aici judetul unde locuiti:
[ link extern ]
si sunati la numerele de telefon publicate, sunt pentru informatii.
sunteti foarte amabil va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de sedere parinti ai membrului de familie mohamedgas mohamedgas Ma numesc Mohamed Sunt Membru de Famile Cetatean Roman ,Casatorit aici in romania de aproape 5 ani si am un permis de sedere de 5 ani .Dupa casatorie am adus ... (vezi toată discuția)
Dobândirea cetățeniei române Alinadriu Alinadriu Buna ziua.Sunt cetățean român căsătorita cu un cetățean tunisian și avem un copil născut în România.Casatoria a avut loc in Tunisia in mai 2015 dar ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean tunisian nicole4370 nicole4370 as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate ... (vezi toată discuția)